Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Grattis Mormor!

Publicerad 2009-07-14 10:46:01 i Allmänt

Grattis på födelsedagen mormor! Jag hoppas du får en riktigt bra dag och jag kommer ut och grattar dig sen när jag nu kommit hem, vilket jag ju göra ikväll!
Nästan färdigpackad nu och ska damsuga och damtorka lite senså är jag färdig att åka!

Pappa på besök!

Publicerad 2009-07-13 21:21:13 i Allmänt

I fredgas kom pappa med flyget vid 9 och jag åkte till Heathrow och hämtade honom! Kul att ses igen! Åkte med till hotellet och lämnade av honom så han hittade rätt!!:P
i lördags var det turistande som stod på schemat och vi promenerade runt i London hela dagen! Mysigt trotts lite regn lite då och då!
I söndags så åkte vi först till marknaderna vid Liverpool Street och gick där lite, sedan åkte vi ner till embankment och tog en båt på Themsen för att åka till Greenwich och kolla på GMT, alltså där man räknar tiden ifrån! Kul att varit där när man väl är här! Sedan blev det en öl i covent Garden och sedan åkte vi hem!
Måndagen fick gå åt till ett besök i Hammersmith och jag fick med mig en jeansjacka hem! Snyggt! sedan tog vi bussen till hyde Park corner och picknickade där lite inna det var dags att åka hemmåt och börja jobba! Hämtade pojkarna för sista gången på skolan, vad konstigt det var att typ säga hejdå till skolan och Sams personliga assistent...jaja så är det, allt har sitt slut här i livet!
Jobbet gick bra och nu ska jag packa ihop det sista som jag inet ska använda i morron då det är dags för mig att städa ur rummet på riktigt och säga hejdå till det som varit mitt hem i mååååånga månader...! Pappa komme roch hämtar en väska här och vi beger oss mot flygplatsen vid 3!
Alltså bara några få timmar kvar här i stora staden!!
Om det blir ngt av denna bloggen sen får vi allt ta och se...kvar kommer den vara ett tag iaf men kommer väll inte ha mkt intressant att skriva så uppdatering blir det nog fattigt med!

Sista fredagen!

Publicerad 2009-07-10 19:49:16 i Allmänt

Sådär ja nu var sista hela arbetsveckan avklarad och sista fredagen därmed också...känns litye konstigt men nu är jag jättetrött så är skönt att ha slutat...
Om en timme ska jag bege mig till Heathrow och hämta upp pappa, känner att det behövs efetrsom han aldrig kommer hitta till sitt hotell annars!! Då får snälla jag rycka in och agera guide!
Guide kan jag utse mig till resten av London året också eftersom pappa aldrig avrit här förut så ska vi turista som aldrig för!! Det ska bli roligt och mysigt! Det är väll anatgigen ett bra sätt att avsluta året på precis som det började nämligen TURIST!!

Idag har jg varit ute på lite äventyr också; affärer!! Blev en kofta som jag gillar skarpt och en vanlig svart långarmad tröjja för framtida bruk så jag nu kan utse min andra och ända långärmade svarta tröjja till stalltröjja:p Man får inte vara dum inte!!
Btw, så skulle jag väldigt gärna vara hemma ikväl och kolla på TV eftersom de på ITV visar spelningar från iTunes festival och då bla Snow Patrol som jag var på och det hade varit kul att se det igen...kan ni se det kan ni ju kolla på det!! :P

Gomorron!

Publicerad 2009-07-09 10:11:45 i Allmänt

Idag vaknade jag av att Sam kom upp till mig och kröp ner i sängen vid klockan 6!! Han såg riktigt trött ut när han kom och efter fem minuter sov han! Så mysigt att höra honom sova, dock blev det ju ingen mer sömn för min del men men det är bra, då är jag trött ikväll så jag somnar tidigare än halv 2...!

Mina väskor börjar nu fyllas och en är helt full vill jag lova och den andra börjar bli sådär lagom full så jag tvivlar på om jag kommer få hem allt...men men det ska nog gå!
I morron kommer pappa och idag har jag bara tre "arbetsdagar" kvar, känns konstigt att veta att ett helt år har gått men det ska bli skönt att komma hem och börja om på ngt nytt!!

Det är över nu...

Publicerad 2009-07-08 01:57:24 i Allmänt

Den 7 juli 2008 var precis ett år sedan. Idag/igår, 7 juli 2009 har jag varit i London i precis ett år.
Ett år fyllt med underbara minne som jag inte kommer glömma i första taget!

Det har varit en berg-och-dal-bana av känslor; Glädje, sorg, lycka, besvikelse, spänning, saknad och stolthet är bara några av alla känslor som fyllt mitt liv och gjort vardagslivet som au pair så oförglömligt och lärorikt.

Jag har gjort många knäppa och galna saker under året som jag aldrig i hela mitt liv trodde att jag skulle göra. Kommit över rädslan för att gå själv ute i natten är sedan länge förbi och tur är väll det annars hade jag bara suttit inne och inte vågat mig ut på kvällarna.
Farliga saker har jag säkert också gjort men jag lever och mår prima och har so far klarat mig helskinnad utan några insidenter. Nyklar i handen och överfallsalarm har gjort mig säker på Londons gator!
Att bo hos en annan familj har varit krävande och jobbigt oftast men är en erfarenhet som lärt mig att jag helst inte gör om det. Att ha ansvaret för två barn som inte är ens egna har varit tufft och ibland har jag bara velat åka hem när de varit som jobbigast, sakna dem kommer jag nog göra och den erfarenheten jag nu har är svårslagen, jag vet hur mycket tid , kraft och ork det tar att ha barn. Därför tar dte nog några år till innan jag ens börjar fundera på egna...Att ha hand om ett barn med Downs Syndrom har satt sina spår det också...innan jag åkte kunde jag aldrig föreställa mig i denna sittuationen, det var omöjligt för mig att se mig ha hand om ett barn med Downs Syndrom, att veta hur man ska behandla dem och hur man ska underlätta livet för dem var något jag inte hade en aning om innan medans jag nu har det i mon vardag. Jag är stolt över mig själv som kämpat på och har faktikst tyckt det har varit kul att ha hand om Sam trotts att krafterna tar slut väldigt snabbt så är det underbart.

Paniken av att komma till ett land helt själv och träffa människor har varit nyttig och fått mig att inse att man inte får något gratis här i livet utan att man måste kämpa för allting och inte ge upp.
Att jag vantrivdes i första familjen och var påväg att ge upp och åka hem är något jag är otroligt glad över att jag inte gjorde! Trotts att jag sedan efter tre månader äntligen tog mitt förnufft till fånga, blev utslängd och flyttade till en ny familj finns inte ord att beskriva hur bra det känns att jag inte åkte hem och gav upp. Då hade jag aldrig fått uppleva såhär
mycket jag nu gjort.

Konstiga, annorlunda, galna, fräcka, snälla, glada, arga, läskiga, underbara, intressanta, vilda, impulsiva, känsliga, pratglada och blyga männsikor har jag mött, lärt känna och undvikit i denna staden. Jag kommer inte glömma alla underbara vänner jag fått här och allt kul vi gjort. Jag hoppas verkligen att kontakten kan upprätthållas och att vi sedan kan träffas och prata minnen!

Som person har jag utvecklats något enormt och jag hoppas att den jag är här är den jag kommer fortsätta vara när jag nu kommer hem. Jag trivs bättre med mig själv som denna Sofia som kommer hem från London än den som åkte hit för ett år sedan! Mer spontan, öppen, självsäker och kan bjuda mer på sig själv och framför allt gladare är vad jag tycker mig vara nu.

Det finns så sjukt många minnen från detta året som jag aldrig kunde drömma om att jag skulle få, speciellt musiken har satt stora spår. Ny musik har letat sig in i mitt liv och både gamla och nya låtar/artister har satt soundtrack till olika tillfällen och personer.
Live spelningarna har varit otroligt många, böcker jag läst har varit många, tubar och bussar har också dem varit många och framför allt har jag spenderat pengar som jag aldrig mer komme rkunna göra...!

Festerna är inte att förglömma, helt sjuka helger har jag varit med om, kändisar, barer, klubbar, pubar, dricka hit och dricka dit, men också bio och te drickande och shopping har ingått i helgerna.
Jul, nyår, födelsedag, påsk, midsommar och alla de brittiska högtiderna har jag firat i denna staden. Fått uppleva ett folktomt London på juldagen och turistfulla dagar i tuben har upplevts.
Med en vecka kvar här kan jag våga mig på att jag ändast tagit sönder en sak här i huset; en tekopp. Alla kläder har jag kvar och ingen mobil, plånbok eller nyklar ahr tappats bort eller blivit stulna, trotts att jag haft ganska så mycket panik när jag letat efter det  X antal gånger.

Vad som än händer, vad jag än gör, vart jag än är kommer jag aldrig mer leva detta livet igen. Denna eran är över nu för mig och jag kommer ta med mig allt jag lärt mig, gjort i framtiden! Nu blickar jag frammåt och hoppas på att jag kan göra mitt liv händelserikt även hemma och sedan vart jag än befinner mig!

Things will never be the same

Ta dagen som den kommer

Det är onödigt att oraoa sig i onödan

Animal Kingdom+Silversun Pickups+ Snow Patrol

Publicerad 2009-07-06 11:38:23 i Allmänt

iTunes Live Festival igår var riktigt bra! De två första banden Animal Kingdom och Silversun Pickups kände vi inte igen men de var hyffsade iaf Animal Kingdom. När det sedan var Snow Patrols tur tappade jag luften, de var sååååååååååå bra så jag fick rysningar. Speciellt Run och Chasing Cars! De kunde inte ha gjort det bättre!!
Jag tyckte innan att Akon var den bästa jag sett live men Snow Patrol var något speciellt det! It was Amazing!!!

iTunes Live Festival-igen!

Publicerad 2009-07-05 17:34:37 i Allmänt

Idag ska jag ta mig iväg till Camden och Roundhouse igen för att gå på iTunes Live Festival! Denna gången är det Josse som vunnit biljetterna och tar ju såklart med mig:p hehe!!

Spelar gör Snow Patrol och två band till som vi inte har ngn koll på! Men Snow Patrol är ju bra och ska tydligen vara riktigt bra live också!!
Häftigt och kul är vad jag säger att London livet är!! Här kan ALLT hända!!

Kändistätt!

Publicerad 2009-07-05 17:32:05 i Allmänt

Lördagen gick åt till att tsm med Nicco och Malin gå Oxford fram och in i alla affärer utan att köpa ngt alls! Hur det gick till vet jag inte men lyckades gjorde jag!

Vi var lagom trötta när vi kom hem men ingen rast och ingen ro, vi fixade till oss och mötte upp Liz och Karin i Wimbledon för picknick i ngn park eller på en äng! Mycket mysigt var det! När mörkret sedan kom drog vi oss in mot stan för att gå till Eclipse Bar. Vi hade blivit dit bjudna innan i veckan utav en av vakterna eller liknande. Vi kom in med kö bakom oss och det var lite sjukt att vi kom in eftersom det var systrarna Williams privata party vi hamnat på!
Det var jag Malin och NIcco som gick dit, Karin och Liz gick ngn annan stans...Vi dansade och hade riktigt riktigt kul och såg efter ett tag Serena och Venus Williams droppa in!! James Blake var också på plats och trotts att Nicco inte tycker som Malin och jag så var det Kelly Rowland som var där också!
Det var flera stycken som påpekade det för oss men ja lite delade meningar om det så vi lämnar det därhän!!
Fler tennisspelare och tränare var där antagligen men vi är ju lika kloka och kände int eigen ngn mer förutom Paul Hanley den australienska tennisspelaren som spelade dubbel med svensken Simon Aspelin!

Mkt coolt måste jag säga och lite starstruck är man nog!  Inte varje dag man ser flera kändisar på samma klubb!!

04,58

Publicerad 2009-07-05 06:05:48 i Allmänt

NU är jag hemma, äntligen...efter att ha väntat i en evighet på bussen medans jag hörde fåglarna vakna till liv och ljuset började komma. Ljust var det när jag steg av bussen för att vandra hem! Aldrig fel! Sommarljuset gillar jag!!=)
Nu ska jag äta frukost/nattamat när Pete stuckit till jobbet innan jag sover en blund...Mer uppdatering om kvällen/natten kommer när jag vaknat!!!=) Kvällen var kändistät vill jag lova!!

Lat fredag!

Publicerad 2009-07-03 15:56:48 i Allmänt

Fredag idag och jag ahr inte gjort ngt alls, kollat entourage idag och ska nu iväg och hämta pojkarna!
Ikväll ska jag upp till Camden och träffa Josse för en öl. Det blir dock väldigt lugnt ikväll eftersom jag ska på shopping och sedan ut i Wimbledon i morron! ska bli kul!!
Mim och pojkarna åker till mormorn i morron också så det är bara jag och Pete hemma men Pete jobbar hela helgen så han lär jag inte se mkt av heller.

Nu måste jag rusa!
So long!!

iTunes Live Festival!

Publicerad 2009-07-02 20:55:13 i Allmänt

Jag som aldrig vinner ngt what so ever vann förra veckan biljetter till iTunes Live Festival!!! Hur kul som helst, det var dock Jamie T som spelade och ngn mer som jag inte har ngn koll på över huvudtaget. Spelar inte så stor roll, att få komma ut och se ngt nytt skadar ju inte och spelaningar är numear det jag gillar bäst!!
Det var på Roundhouse i Camden, jag mötte upp Josse som beslogtog en av biljetterna! Vi hade mkt trevligt och spelningen var bra! Så en lyckad kväll var det!!

Wimbledon

Publicerad 2009-07-01 00:25:15 i Allmänt

Efter jobbet idag åkte jag till Wimbledon och mötte upp Nicco och Malin, vi gick en sväng och tog en cola på en av barerna!
Vi blev bjudna på fest på en av klubbarna där Serena Williams tydligen ska till på lördag så det missar vi inte ut på! ska bli kul=)
Nu är jag jättetrött och ska ta en dusch i denna otroliga värme, nej inte klaga nej men det är varmt och svettas gör man när man gör ngt!!:P Sov så gott allihopa!!

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela