Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

God Jul!

Publicerad 2012-12-24 04:49:32 i Allmänt

God Jul alla!! Jag och Alice är framme Dayton, Pennsylvania nu och har ätit mat med familjen här och ska nu sova. Jag är heeeelt slut efter en dag på 4 olika bussar!! Inga problem med bussarna, allt har gått som smort!

I morgon är det julafton, jag har ingen jul känsla what so ever men det kanske ordnar upp sig till juldagen då det är då det firas jul här.
Jag hoppas ni har det fint där hemma!

Pussokram!

The End

Publicerad 2012-12-19 21:22:07 i Allmänt

Sådär, nu var alla mina inlämningar inlämnade, alla presentationer presenterade oh alla exams skrivna, jag har alltså överlevt allt och jag har till och med gjort det med bäst resultat i klassen på en av alla tuse inlämningar-det gör mig väldigt stolt och glad över mig själv!! FANTASTISKT helt enektl!!

jag ska ringa taxi nu och åka ut till flygplatse för att hämta upp Alice och vår hyrbil-ja jag ska vara chaffören, jag lovar er alla att jag ska köra väldigt försiktigt!!

Så med detta korta inlägg vill jag okså önska GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!! Jag ska försöka uppdatera er ngn gång under mitt och Alice äventyr!! Woop woop!!

Pussokram alla!!

Snart slut

Publicerad 2012-12-19 01:55:11 i Allmänt

Här sitter jag och fryser ska ni veta...vår boiler eller vad det är som gör det varmt här i huset har gått i sönder och det är fruktansvärt kallt här ine...vaktmästarna jobbar på det och ska ringa hit en rörmockare, ja jäklar vad jag får bylsa på mig inatt för att inte dö av kyla!!

I vilket fall så har det varit en effektiv dag idag. Var uppe innan tuppen, kl 6, för att ha min presentaation halv 8. Presentationen gick bra tycker jag allt!! Sen fick jag sitta och lyssa på x antal presentationer till me var hemma redan kl 11, kändes som att kl var 3 halv 4 då-men icke. Så jag tvättade och slöade lite. Men från klockan halv tre har jag pluggat till min exam i morgon...Vision field, acuity, cognitive-behavioural, sensorimotor, OSA, OCAIRS och Multicontextual Approach är ord och begrepp som snurrar i mitt huvud. Jag älsar att jag läser igenom en power point och inser att jag mste ha sovit på en bit av föreläsnngen för helt plötsligt dyker det som jag jobbat med hela terminen på praktiken upp. Sensorimotor alltså-de fem komponentera i gruppterapi-och jag har inte fattat det förrens nu!! Ja det var minsann tur att jag inte lyssnade på Rickard som sa att jag skulle chilla ikväll, kolla på TV och inte panik plugga-ha, då hade det gått åt skogen i morgon (det kan det göra ändå förståss...)

I morgon är min sista dag i skolan och om mindre än 24h så träffar jag Alice!!! Jag kan inte fatta att terminen är slut, att jag överlevt alla prövningar jag har gått igenom och att jag nu ändast har några veckor kvar på min utlandsvistelse och äventyr. Att jag också endast bara har några få dagar kvar i Ithaca är väldigt märkligt också och jag kommer sakna det lite ändå!!

Jag ska göra mitt bästa att uppdatera under jul och nyår, men lovar inget-Så God Jul och Gott Nytt År på er om jag inte önskar det närmare jul!! :)

My joy, Always remember me!

Lucia!

Publicerad 2012-12-13 23:26:58 i Allmänt

Idag var min sista dag på praktiken, vi bakade lussekatter och jag sjöng juldans låtar; Räven Raskar Över Isen, Mormors lilla kråka och även små grodorna. Kul!!

Jag kollade på Luciatåget SVT i morse, jag had eju kunnat stanna uppe till 3 men det tyckte jag var lite för jobbigt!! Jag fick även visat Luciatåget för en av grupperna, det var uppskattat!!

Innan jag länade fick jag 4 kort av antingen grupper eller personer på jobbet och även en liten present från min handledare. Hur himmla fint är inte det?! Jag började gråta lite såklart, blödig som jag är!! Mycket fina ord i alla 4, så det är kul! Mitt omdöme jag fick av min handledare om hela praktik perioden vavr även det väldigt väldigt fint!! Jag har minst sagt gjort ett gott intryck!!

Idag har jag även haft min sista riktiga föreläsning. Jag har min sista session med min gammla dam, men kl 12 i morgon är jag klar!! Sen är det bara 3 examinationer kvar-två presentationer och en skriftlig! Kan inte sluta tycka att det är helt sjukt och hur fort har inet tiden gått??! på Onsdag kommer Alice och när ag hämtar henne på flygplatsen så är jag officielt klar på Ithaca College!!! Så himmla gött!! :)

Glad Lucia allihopa!

Musikhjälpen 2012

Publicerad 2012-12-11 04:42:57 i Allmänt

Oj, oj, oj!! Nu ni, nu har Musikhjälpen 2012 börjat och jag är ju som ni vet helt såld på det och önskar att jag kunde lyssna 24/7 men sån tur har man ju inte!!! För det första så är internetet här så fruktansvärt dåligt så jag kan ändast lyssna på min mobil (som tydligen har bättre uppkoppling än min dator) och jag kan ju ändast lyssna på natten. Det är en ny upplevelse men det funkar det också! Och btw så är det vädigt mycket svensk musik som jag verkar ha missat-nya låtar som spelas som jag inte riktigt hört innan-trevligt!!

I helgen har jag inte gjort mkt mer än att plugga!! Kom på mig själv att jag sa 2 meningar till en annan person på hela lördagen, det ni, ett under att jag inte pratade mer med mig själv än vad jag gjorde!! Men så blir det också när man stänger in sig på sitt rum för att få så mkt plugg som möjligt gjort!!

Idag ahr jag haft sista seminariet-så jäkla skönt, det långdragna, stora projektet är snart klart och det är endast presentation kvar nästa måndag! Jag gillar´t!!

I morgon är det filmad presentation somm gäller, håll tummarna för att jag inte gör bort mig för mkt!!

Sommar i December?!

Publicerad 2012-12-05 03:33:02 i

Idag är det tisdag och den 4 december, det har idag varit 20 grader, mer eller midre-jag har svettats som en gris i min vinterjacka eftersom det är den ända jacka jag har kvar här...Så jag fick faktikst ta av den är jag gick från praktiken vid 1 men borde ha gjor det äve på morgonen.
 
Idag på praktiken höll jag i en grupp själv, jäkligt knaggligt för jag var inet riktigt beredd på att jag skule hålla i den HELT SJÄLV me tydligen så var det så...så jag fick tänka snabbt under en hel timme. Jag skulle även ha gjort en assessment på en klient men hon var inte där så jag fick gå hem utan att ha gjort det, det blev flyttat till torsdag-lite synd eftersom jag var så bra förberedd på det och laddad för det men det ska nog gå bra på torsdag också! Sen ska det in en summary av det hela också nästa vecka.
 
Idag har jag fått mina två case till min final practical exam-jag ska filmas än en gång, precis som för midterm examen. Är det någon som läser som vet vad jag kan göra fför ngt trevligt med en bipolär kvinna på 35år så tar jag tacksamt emot tips och ideér, med den andra klienten som är en 63årig kvinna som är förvirrad och har dålig organisation och minne ska jag bygga pepperkakshus med-fast med kartog för jag orkar inte klabba med pepparkaksdeg osv på riktigt. Hoppas verkligen jag får pepparkakshusdamen på tisdag när jag ska genomföra det men med min tur i spel så får jag nog den bipolära kvinnan som jag inet känner för alls-vi får inte veta vem vi har förrens vi kommer dit 5 in innan ochh drar en lapp med ett namn på...kul! Detta sker på tisdag den 11e kl 8 på kvällen.
 
Jag förbereder mig också för min final exam i den andra kursen-där jag tar hand om min dam, men det har inget med damen att göra, utan jag ska ha en presentation på 10min om datorträning för kognition. Wihooo vad jag hatar presentationer-och alldeles själv. För det första så måste jag göra en powerpoint-det var ju år och dagar sedan jag knåpade ihop en sån själv-har typ glömmt bort hur man gör...Presentationen sker Måndag den 18e kl halv 8 på morgonen-hinne rinet bli så värst nervös på morgonen iaf innan det är dags!!
 
I morgon har jag en grupp presentation, även det är en klient med bipolär diagnos men det är inet alls samma sittuation så jag ka inte använda speciellt mycket av dte i mitt egna fall.
 
Sen ska ni också veta att jag har min skriftliga final exam på ALLT jag lärt mig denna terminen den 19e, det lär ju bli intressant-jag undrar om jag kommer kunna ngt över huvud taget....Alla datum i fet stilt kan i ju komma ihåg för min skull och hålla en eller två tummar...mina betyg hänger ganska så mycket på hur jag presterar dessa dagar...
 
I vilket fall så har jag pluggat riktigt flitigt och duktigt de tre senaste dagarna och jag tycker det nästan är roligt också (skrev jag verkligen det??!) Det kan kanske vara för att jag ser ljuset i tunneln och kan räkna ner antal ord jag måste skriva i ett Word dokument (sammanlagt har jag skrivit mer dessa månader än ngn annan termin i skolan och jag är såååå glad för att jag köpte ny dator innan ja åkte-den har varit en god kompanjon!) och lektioner jag har kvar att gå på?! I vilket fall så tar jag vara på min motivation och diciplin!! Det ni-det är inta alla gånger det händer!
 
I helgen var det senior semi-formal tillställning här. Jag klädde upp mig i klänning ochh högklackat, dansade i 3 timmar och hade kul faktiskt!! Men högklackat alltså-det är verklige inget jag kan rekomendera för mig själv fler gånger-har fortf ont i fötterna och ryggen ska vi inet tala om vad ont det gjorde i lördags...uscha mig!! Men det var kul att vara uppklädd och känna sig lite fest-snygg!!
 
Nu är ddet snart läggdags för en hårt arbetande student som mig. I morgon är en ny dag med nya tankar att tänka-har börjat få ont i huvudet om dagarna, speciellt de dagar jag är på praktiken(tidagar och torsdagar) och jag börjar undra om det är för att jag funderar, tänker och analyserar konstant där eller om det är för att jag alltid har ett leende på läpparna där för att man ska vara positiv och glad mot alla OCH för att jag tycker det är roligt där, eller för att jag fakitkst behöver nya glasögon-ja det kan man spekulera i men lär nog aldrig få veta(jo kanske omd et rä glasögonen det hänger på)!
 
Live, laugh, love!

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela