Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Hur gör man?!

Publicerad 2012-08-28 19:17:00 i Allmänt

Oj vad dålig jag har blivit på att blogga...har ingen som helst aning om vad jag ska skriva elle rhur man skriver.

Kan skriva att sedan vi flyttade in har haft icke fungerande AC´s i huset, vilket har varit mina roomies(speciellt en av dem) största orosmoment och hon har verkligen stört sig på det. JAg däremot har tyckt att det är strunt samma eftersom här ändå är sjukt kallt inne och behöver man luft kan man öppna fönsterna på kvällen eller något när det inet är så varmt ute. Men men idag fungerar de iaf. Ingen har varit här och fixat de trots att vi riingt och mailat alla möjliga, men nu så!! Jag lär ju blii lidande av AC jukan känne rjga på mig men sånt får man väll ta i guess?!

Jo en annan super rolig sak är att ALice ska komma hit över jul och vi ska fira jul hos hennes kompisar(?) i Pittsburgh och sedan ska vi till New York över nyår så jag kommer inte hem förrens ty den 3e januari och ska fira min 23 års dag i New York-fy sjutton vad coolt!!!! Vi är båda helt lyriska och nu ska Alice boka flyg bara och jag ska boka om min biljett!! Det kommer bli AWESOME!!

Om en 40 mins ka jag vara på ett möte nere på campus med alla andra Arbetsterapeut studenter, så jag borde verkligen förflytta mig dit nu med det samma...tar lixom en 15 min att gå och att vara i tid är ju viktigt(måste leva upp till mitt svenska rykte om att vi är i tid och håller tider)

Jag ska ta bilder på mitt rum och lägenheten så ni får se, även hur college ser ut ska ni få se en dag!!

Hejsvej!!

Första dagarna!

Publicerad 2012-08-24 00:10:08 i Allmänt

Nu har jag varit i USA i fem dagar och det har varit upp och ner.

Amerikanska gränsen från Kanada.

Utsikt från campus. Ja enn stor fontän och utsikt över Cayuga Lake är vad jag har att vänt mig!

Även en damm är vad som finns på campus, allt ligger ganska så långt ifrån varandra och byggnaderna är ju inet så små direkt så det blir mkt promenerande!

Här är byggnaden där jag ska spendera mina dagar. Idag hade jag möte med min vägledare som också är högsta hönset på Arbetsterapeuts avdelningen. Hon visadee mig runt bland klassrummen och alltså herregud, Jönköping har verkligen något att jobba på. Här finns en mottagning där personen runt om i Ithaca kommer för arbetsterapi eller sjukgymnastik av studenterna som vägleds av profesorerna(ja alla lärare kallas profesorer). På så vis får de verklighets baserad undervsning. De har både barn och äldre.
Jag ska även få göra praktik två ggr i veckan i tre veckor hos en jättebra kvinna tydligen som gör en massa olika saker så där kommer jag få se en del. Sedan hoppas jag att jag kan följa med ngra andra arbetsterapeuter ut i någon skola och se vad de gör där. Allt låter väldigt spännande och roligt och jag tror jag kommer lära mig en hel del av allt detta!!

Igår kväll efter min otroligt dåliga dag så ordnade vi upp det med att åka till en av mina roomies kompisar och spelade beer pong och ngt annat drick spel och sedan gick vi till en pub som var väldigt full av både Ithaca studenter och Cornell studenter. Trevligt värre ochi jag var väldigt imponerad och fasinerad över de röda plast glasen-det är ju som på film!!

Idag har jag vari på bra humör och jag hittade en annan tjej som jag å lunch med som precis som jag tyckte att de andra hade grupperat sig och kände inte att hon lickade med ngn av de andra internationella studenterna, så vi åt lunch vilket var trevligt och jag tror vi kommer hänga lite mer. Hon ska vara här i fyra år och läsa ett helt program och har fixat en app som räknar ner dagarna tills hon ska hem, jag hoppas hon kan få roligt ändå...!!

Det är....annorlunda

Publicerad 2012-08-21 03:07:54 i Allmänt

Ja, annorlunda är vad det är här i stora landet på andra sidan havet.

Jag kom fram igår eftermiddag och blev upplockad av de tre tjejerna som jag kommer dela lägenhet med. De heter Emily, Aimée och Izzy. Alla tre har sina olika personligheter och är typiskt amerikanska . Jag är förundrad över att de kan vara så bra kompisar som de verkar vara. Emily är tjejen som har koll på alla, håller i handlarlapparna, kör kundvagnen, bestämmer vart allt ska vara placerat i lägenheten och kan ge ena sekunden vara trevlig och pratsam medans hon i andra sekunden ger en blickar som säger att hon tycker att man är dum i huvudet. En sak är iaf säker; var henne till lags så blir nog dessa månaderna inte så illa. Hon är även pedantig med stort P, allt ska vara på rätt plats och det ska städas ofta.
Aimée är tjejen som har en seriös sida och en sida som är galen och okontrollerad. Hon är väldigt vänlig och snäll och är intresserad av det man säger. Hon är inte så stökig och vill vara alla till lags.
Izzy är tjejen som är heeeelt galen och jag har svårt för att se henne seriös. Hon pratar och pratar och är stökigare än stökigast. Snäll dock.

När de plockat upp mig vid bussen åkte vi till deras favorit mat affär, Wegmans, där handlade vi mat så jag var rädd för att kontot inte skulle klara av det men inte då! Efter det åkte vi hem, checkade in mig så att jag fick nycklar och sånt. Kom hem, åt och insåg att mi säng var helt tom på lakan och täcke. Fick tag på killen som är Ressidence Assistent(en student som finns tillhands för oss andra studenter om ngt händer eller så)som hjälpte mig med det! Så jag fick två lakan, en plastig kudde och en filt. Alltså det kommer vara svårt för mig att vänja ig vid att inte ha påslakan för det existerar inte här...Idag(måndag) var vi på Walmart och införskaffade saker till hemmet som behvdes. Jag köpte bla ett täcke för fasen vad jag frös i filten och ven så chansade jag på ett sett lakan och hoppades på att det var påsklakan där men icke....åååh kommer vara en dröm att komma hem till riktiga lakan...! En annan sak här är att sängarna och madrasserna är gjorda i plast-det känns som en hård luftmadrass typ...även det äckligt och obekvämt!

På tal om annorlunda saker så var det väldigt roligt att gå i affären och lära känna alla de nya produkterna, märke och sorter som fanns av all mat. Jag tänkte köra ett säkert kort när jag valde flingor och tog Kellogs Special K´s, men tji fick jag för jädrar vad söta de var...hoppas English Breakfast teet smakar som vanligt!!

Efter att vi var på Walmart och kommit hem slängde jag i mig lite luch för att hinna ner till Campus till kl 3 och vara med på en guidad tur runt campus. Det tar 10-15 min för mig att gå hemmifrån till byggnaden där mina förelsningar kommer vara, sedan ytterliggare några minuter för att komma till huvudbyggnaderna på campus. Den guidade turen var väldigt bra och jag tror jag har koll på vilket håll vad ligger åt!!
Efter campus touren har jag fixat på mitt rum, tvättat för första gången i en byggnad där det finns huuur många tvättmaskiner som helst och det känns som att bo på camping eftersom jag måste gå ut och en bit iväg för att nå byggnaden, men fräscht ändå,, hoppas det håller i sig hela terminen. Än så länge har bara några få flyttat in-skolan börjar ju inte förrens nästa vecka så det fylls på nu allt eftersom.
Ikväll åt jag pizza med två av mina roomies(Aimée och Izzy). Trevligt och med tanke på att det var hemkörd pizza så är det otroligt amerikanskt!!

Det ska tilläggas att lägenheten vi bor i är heeelt ny och ingen som har bott här innan eller sovit i min säng-det känns skönt och toan och köket är ordentligt rent vilket är betryggade!! Sen kan man ju tycka att det hade varit skönare att bo mer centralt på campus men äsch-lite motion så att jag inte blir amerikanskt tjock är nog bara bra!!

I'm here!!

Publicerad 2012-08-19 15:49:17 i Allmänt

Sådär ja-nu var jag i USA då alltså!! Mamma du kan bra lugn!!;) nu har jag tre timmar framför mig i bussen och sen är det byte!!

Montreal

Publicerad 2012-08-19 14:09:07 i Allmänt

Än en gång Är jag på väg någonstans, för tredje gången denna veckan! Jag klagar då rakt inte för det har varit en rolig vecka och jag är glad över att jag bestämde mig för att åka till Montreal! Men det ska bli riktigt skönt att få packa upp mina saker, bo in sig och ha en fast punkt!

Dagarna i Montreal har varit bra!! Jag och Jessica har sightseeat, druckit öl, gått i second hand affärer, köp centra och gått och gått och gått!! Jag har fått se riktigt mycket av Montreal och är nöjd med mina dagar här/där!!

Det ska erkännas att jag sov halv kasst inatt...nervositeten över att åka buss och byta på två ställe kom som på brev på posten men nu sitter jag på första bussen och såhär långt har det gått bra! Vi får se vad tullen säger om en halvtimme när vi kör in i USA!

En av de tre tjejerna som jag ska bo med ska komma och hämta mig i Ithaca när jag kommer dit, så det är skönt!!

Nu ska jag bara vänja mig vid att sitta på halva sätet i bussen-mannen bredvid mig breder ut sig och sover...hoppas jag får en annan granne på nästa buss!!

I <3 London

Publicerad 2012-08-13 17:24:15 i Allmänt

Sådär-nu har jag varit i London i ett och ett halvt dygn, ungefär. Alltså vrf flyttade jag här ifrån undrar jag ju nu...?!

Igår var jag inne i London och kollade på männen maraton som var det sista publika event för dessa olympiska spel. Vilken stämning det var alltså, gatorna var fulla med folk, alla hejjade på alla oavsett land och trängslen vid staketen vid gatorna var stor. Jag promenerade lite och fikade i Hyde Park. Åkte sedan buss hem och gjorde misstaget att gå in i affärer i Hammersmith vilket resulterade i att jag ville köpa en hel del, men hör och häpna, jag behärskade mig fakitkst och promeerade istället hem över Hammersmith Bridge. Konstigt att vandra runt i staden själv och veta att man inte har ngra kompisar att möta upp eller så och att man bara ska vvara här ett kort tag!

Igår kollade vi hela familjen tillsammans på OS avslutnings cermoni-imponerade och maffigt, allihopa önskade såklart att vi var inne på stadion med alla andraa 80 000. Viftade med den Britiska flaggan gjorde jag förståss också!!

Idag har jag varit ute och sprungit i Richmond Park, lekt med barnen och sovit middag. Det tar på krafterna att vara lekledare, men ack så kul det är att träffa familjen igen-det är precis som om jag aldrig varit härifrån, fast att det förståss känns att jag missat en hel del. De har ju växt och bliit mycket äldre och större-de bråkar tex inte lika mkt längre vilket jag är imponerad över!!

We are just two lost souls, swiming alone in a fishbowl

Bilder går det visst inet att lägga upp...ska undersöka saken så ni får se lite bilder också!!

Framme!!

Publicerad 2012-08-12 09:36:44 i Allmänt

Nu har jag sovit en natt i min gamla säng i London!! Flyget hit gick utan problem, blev hämtad av Victoria och hemkörd,kunde inte bli bättre!! Barnen har jag ännu inte träffat-de sov när jag kom så det ska bli spännande att träffa de nu,de har ju växt jättemycket tror jag...! Läskigt men roligt!!

Får ta mig en titt runtom här idag och minnas gamla tider!!

3 timmar kvar!

Publicerad 2012-08-11 12:10:13 i Allmänt

Idag är dagen då jag åter igen tar upp bloggandet när jag än en gång beger mig frå Sverige för att uppleva en annan kultur, ett annat land och nu även en annan skolvärld!

Om 3 timmar sätter jag mig i bilen för att åka mot Köpenhamn och Kastrup och flyget mot London för att börja med att träffa min gamla au pair familj! Ska bli huuur kul som helst att se dem men jag ljuger nog om jag inte erkänner att jag är aningens nervös faktiskt inför vad som komma skall!! Efter London gör jag ett stopp i Montreal för att besöka Jessica och Liz, mina vänner från Londontiden!!

Ithaca är staden jag ska till för att spendera höst terminen där och förhoppningsvis lära mig en massa om arbetsterapi, mig själv och om USA!

Jag kommer sakna Jönköping i höst, speciellt insparken nu i början. Alla fina vänner som finns där kommer också vara saknade. Men jag kommer ju tillbaka och förhoppningsvis så är jag inte bortglömd då!!;)
Att lämna familjen och hemmet efter 2 månader hemma känns också märkligt men inte alls som första gången då jag åkte till London. Att packa  ner sina bästa saker på 20 kilo i en resväska är nog det värsta då jag är van vid att ha allt jag har tillgängligt efter 1,5år i jönköping på samma ställe.

Men jädrar vid kul detta äventyr ska bli!! Jag längtar tills jag kan berätta för er hur bra jag har det, för jag torr att det kommer bli bra!!

Håll tillgodo med detta så länge så ska jag uppdatera er så fort jag hinner och kan!!

Det blir vad man gör det till!

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela