Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Morsdag!

Publicerad 2009-05-31 17:07:55 i Allmänt

Okej vindstilla är här inte som jhag skrev i förra inlägget men soligt och 26 grader iaf, jag har varit ute och gått och suttit i parken nu i 5 timmar men förkylningen tog mig nu innåt så ska kolla på lite entourage avsnitt och sen sova tror jag, måla tånaglarna ska jag också:P
Har iaf fått lite färg och jag köpte idag solkräm så jag kan ligg ai solen utan att bränna sönder mitt stackars skin! Ngt som svider i plånboken och känns onödigt att köpa men ack nej ingen hudcancer för min del inte så solkräm på för min del from now on(heter det förresten solkräm???)


Idag är det morsdag hemma också! Så Grattis mamma och mormor på morsdag!! Antar att det är morsdag middag hos mormor idag?! Som det alltid brukar vara eller?!
Hoppas ni haft en bra dag!!!<3

Brighton

Publicerad 2009-05-31 11:20:06 i Allmänt

7,15 var det dags att gå upp, jag vaknade-precis som fredagen-med feber. Ignorerade det, fixade picknick och tog en panodil. Klokan 9.30 mötte jag upp Nicco, Josse, Liz och Malin på Victoria station. Vi köpte biljetter och kom iväg. Vi var i Brighton vid 12 och då gick vi och strosade lite på alla små mysiga gator och letade oss ner till stranden. Vi la oss och solade lite, kände på vattnet so var hur kallt som helst. Vi rörde oss från stranden vid tre då vi letade upp en pub och åt lunch, efter det gick vi ner till stranden igen och la oss. Efter en timme eller så var de andra på hugget och skulle köpa dricka en då gav jag upp. Kännde mig hur dålig som helst med ont i halsen, öronen, huvudet och antgligen feber också...så jag satte mig på tåget hem och var hemma vid halv 8 ungefär.
Klockan halv 9 somnade jag och har nu sovit i 12 timmar utan peoblem, mår lite bättre idag men är fortf snuvig och känner mig sjuk i kroppen lixom. Så det blir till att kurera sig mera och se om jag kanske kan sola lite idag igen! Klar blå himmel, nästan vindstilla och varmt!

Pappa!

Publicerad 2009-05-30 00:04:44 i Allmänt

Alla tre saker i överskriften påminner mig om pappa;
Grillning; Det är pappa som grillar hemma, så är det bara(Jag vet att du också grillar mamma men det är lixom pappas grej att grilla...) det grillades här idag.

Glass; Magnum är glassen jag tänker på när jag tänker på pappa, därför att han alltid äter det om vi köper glass i en kiosk eller liknanade på sommaren. Jag åt en idag.

Musik; Jag har ingen aning vilken genre, årtal eller vad artister eller låtarna heter men jag hörde det iaf idag.

Pete grillade här idag och eftersom han lagar mat otroligt sällan(3 ggr har det hänt sen jag kom hit) så går han in 100% för matlagningen och man blir alltid riktigt mätt och gott är det! Han lyssnade på musik som pappa brukar lyssna på Queen och Toto och sånt annat bra som gör att stereon sprängs hemma hos pappa sommardagar som det var idag. Till efterrätt åt vi Magnum glass, (kanske inte jättebra för beach09 för min del men men)
Alltså av denna lilla sumering kan jag konstatera att jag tänkte på pappa hela kvällsmaten och längtade efter honom...Long time no see now, så att komma hem om 12 13 dagar ska bli underbart!!

Sol, BBQ och förkylning...

Publicerad 2009-05-29 14:28:30 i Allmänt

Ja om jag inte hade varit förkyld hade dagen inte kunnat bli mkt bättre...Men jag hade nog feber i morse när jag vaknade, lite ont i öronen, halsen och lite snuvig...så att njuta av det soliga och varma vädret(24grader) är sådär, måste bli frisk till i morron också då vi ska till Brighton.

Ikväll blir det nog iaf BBQ här hemma med pojkarna! Petes bra idé som jag inte säger nej till. Får se om det blir lika gott som mammas och pappas BBQ(tveksamt fakiskt!) Men gott ska det bli iaf!

Shopping+jobb=trött!

Publicerad 2009-05-28 21:22:15 i Allmänt

Ja shopping och jobb gör Sofia trött:p
Träffade upp Camilla redan klockan 10 för att gå på Oxford Street och uppdatera garderoben lite!
Ja det har jag glömt att berätta men pengarna jag shoppade för hittade jag på vår framsida lagom till vi skulle åka till Oxford i tisdes! Ha! 20 hela pund var det också så jag unnade mig idag ett par skor, kilklack så nu har jag ett par jag kan ha när jag går ut! Bra bra och sedan en kofta för 5 pund, sådär snyggt sommrig! Vad glad man blir av lite shopping! Sen hittade jag ett linne också som jag ska köpa till helgen när jag fått ny lön:P haha!

Vid två fick jag bege mig hemmåt för att jag skulel jobba, hämta upp pojkarna och laga mat! efter maten blev det till att lägga pärlplattor och jag gjorde ett snyggt hjärta som Alex ville att jag skulel stryka så det gjorde jag åt honom(hoppas han nu sparar det:P)
Nu är jag verkligen heeeelt död och orkar inte ens resa mig ur soffan-ILLA!
Snart helg igen och igår var det 2 veckor exakt tills jag kommer hem! aaa guud vad jag längtar och herregud vad tiden går snabbt...!

Kulturellt!

Publicerad 2009-05-28 21:10:43 i Allmänt

Sista dagen ledigt för mig i går-onsdag-vilket skulle utnyttjas såklart! Träffade Josse och Camilla vid Kings Cross för att vara lite nördiga och kolla på parrong 9 3/4, alltså där Harry Potter sprang genom väggen för att komma till Hogwrts Expressen! Det var lite kul att kolal in! Vi försökte allt springa men det gick inte så bra!:P




Vi promenerade sedan vidare mot British Museum. Eftersom vi gick förbi Russel Sq på vägen dit så fick jag lite flashback sen när mamma och Rickard och Fredrik var här! Kul, där gick man ju ett antal ggr i kylan och nästan snö men nu var det grönt och fint på träde men dock inte jättevarmt men inget att klaga över!
Det var kul att gå en sväng på museumet! Gäller att passa på att agöra så mkt man bara kan nu när man väl är här och har så lite tid kvar här...lite läskigt nu när det kryper närmare med hemresa för en efter en...sorgligt också för nu kan vi inte ha lika kul tsm som vi har nu. Men sånt är livet, vi får se till att träffas så ofta vi kan och vi hoppas vi ses i sommar när alla kommit hem!

Efter British Museum var det pankakskalas hemma hos Josse!! Hur gott som helst och mätta blev vi för herregud vad vi åt!! Jag som annars inte brukar tycka det är särskillt gott när jag får det hemma men efter ett år utan pankakor så vräker man i sig det!!

När pankakorna var uppätna och Josses familjs barns marsvinsbur var städad(får erkänna att jag inte tyckte marsvinen var alldeles för roliga:P) så gick vi till en bar i Fulham för att kolla Cghampions League finalen, inget vidare resultatt med förlust för United men Barca var det bättre laget så det var rättvist.
Jättatrevlig dag! Tack så mkt!!

Oxford!

Publicerad 2009-05-26 23:27:41 i Allmänt

Idag åkte jag Camilla och Josse efter lite överläggning pga vädret til Oxford! Jättemysig dag verkligen, fin stad med gamla byggnader, kyrkor och universitet och college! Cyklar kryllade det av och ja ni vet ju att jag saknar min cykel så bra att det i morron bara är två veckor kvar till jag kommer hem och tar en sväng på min cykel!!
Riktigt riktigt trevlig dag idag!! =)

Nu har jag efter en sen kvällsmat, diskat upp och fixat lite så att jag inte har allt för mkt att göra i morron innan familjen kommer hem på em/kvällen...Skönt att vara ensam hemma ju så lite segt fakitkst att de kommer hem...men men sånt är livet och det är ju snart helg igen;) Damsuga mit6t rum ska jag göra i morron på morgonen dock, för det behövs verkligen och jag är inget stort fan av att damsuga när familjen är hemma, fråga ig inte varför men ja känns som jag stör så mkt då!!:P

Bank Holiday!

Publicerad 2009-05-25 20:36:56 i Allmänt

Banko Holiday idag-måndag-och det skulel såklart firas igår med lite fest! Jag, Nicco, Liz och Josse satt i parken vid Sheperds Bush och drack lite innan vi gick in på Walki! Hur mkt folk som helst och hur varmt som helst...Men riktigt kul var det och det var längesen jag hade so much fun! Jag sov hos Josse och under dagen idag droppade fler och fler in för att sola, prata och sedan för några av dem åka vidare för att kolla på Beyoncé de lyckostarna...!! Men hoppas hon var riktigt bra och att de kunde ta sig dit trotts massa klabb med tubarna!
Själv så åkte jag hem, gick inom affären skramlade ihop alla små mynt jag hade kvar sen igår och köte, fetaost, svamp och en majsburk! Det jag äter som mest av när jag är hemma själv och kan köpa lute mat själv! Hur gott som helst, så det blev omelett och salad till kvällsmat. Jag har tvättat min jacka ikväll också eftersom den var ganska så jätteskitig så behövdes det! Tvättar nu mina lakan och handdukar så inte förrens de är torra om sådär två tre timmar kan jag gå och duscha och gå och lägga mig...men men TV:n har jag ju att fördriva tiden men och jag tror då inet det ska bli ngt problem!

I morgon bär det av till Oxford!! 11 am ska jag vara vid Notting Hill gate för att ta bussen dit och sedan promenera runt och kolla in Oxford, ska bli mysigt och vi hoppas såklart på fint väder!
Kan meddela att jag är ganska så jöttebränd för tillfället; efter två dagar i solen så syns det att jag varit ute om man säger så men det är så det ska vara! Mina ben har tom fått sol på sig vilket är bra!! Bruna ben ag vill ha:P!!

Richmond

Publicerad 2009-05-23 20:17:48 i Allmänt

En lördag i Richmond är aldrig fel. Jag, Nicco, Josse, Liz och Camilla träffades i Richmond, picknickade lite vid Themsen och gick en sväng bort till Richmond Park eller liknande, fint och där fanns tydligen älgar eller ngt också!
Sedan bar det av hemmåt för mig vid 4. Jag fattar inte vad bussarna har emot mig, men först fick jag vänta en halvtimme minst på min buss som skulle ta mig hem, egentligen ska bussen komma var 7-8 minut men icke...sedan när jag var halvvägs hemma så fick jag hoppa av och vänta på en ny buss för den andra gick tydligen inte ändå till Ealing, aaa himmla bussar:P
När jag väl kom till Ealing, gick jag inom Tesco och köpte chips och choklad...ja ingen lördag utan godis..De andra skulel hem och fica till sig för utgång men jag är inte på humör för fest så det blir det inte för mig...Jag ahr nu ätit med familjen och varit lite social!! Mycket mycket trevligt! De åker ju bort nu i morron till ons, så ska njuuuuta av huset själv:P

Nu ska jag kolla på The Curious Case of Benjamin Button och om jag orkar Ghosts of Girlfriends pasts!

Balen

Publicerad 2009-05-21 21:25:19 i Allmänt

Nu har jag kollat så många balbilder så det nästan kändes som jag varit där och sett det live! Så det ska var anär man inte själv kan vara på plats! Roligt att alla har så mt foto!! Och guuud vad fina alla var! Jättevackra var ni allihopa och vilka klänningar!! Kul!!

Man blir ju faktikst liiiite avensjuk på er alla som ska ta studenten i år. Jag vill faktikst göra det igen! Såååå kul det var!!

Slut på mitt minnandes och tillbaka tänkande! Så idag så har jag varit en sväng vid Ealing Broadway, köpt en bok också som jag sa att jag var tvungen att göra. Det blev The Da Vinci Code, så nu ska vi se om jag tycker den är bra. Jag satt också i parken en stund och läste innan det var dags att gå hem och gå och titta på fotbolls träning med Alex. Väl hemma efter en hel timmes uttråkning:P så lagade jag chilli con carne! Guuud vad jag lyckades med det, trotts att Alex inte tyckte om det så tyckte jag det var hur gott som helst så som tur var så var dte en hel del äver som jag nu frysit in och ska äta när jag är hemma själv i tre dagar nästa veckan. Mån till ons får jag härja så mkt jag bara vill i huset! Så skönt att vara själv, ingan press på att man måste plocka undan direkt eter sig i köket och jag kan kolla på TV:n där nere när jag vill:P haha OCH det absolut bästa av allt; jag kan sola i trädgården!!!! Wihoooo, det ska tydligen bli bra väder iaf i helgen; högsta temperaturen så här långt i år vilket ju ska bli gött och jag hoppas att det håller i sig lååångt in i veckan och månaden och ja resten av året tack!!!!:D

Ta mig tillbaka

Publicerad 2009-05-21 01:57:09 i Allmänt

För ett år sedan hade jag det jag saknar mest för tillfället. Hela grejjen med studenten och allt som väntade med den men framför allt hästarna. Allt jobb och slit som kom med det, all tid jag la ner och när jag väl var ledig njöt jag men också så viste jag knappt hur man spenderade ledig tid. Det fanns däremot inget bättre än att få komma upp i stallet, gå in genom stalldörren och dra in lukten, nej doften, av häst, hö, hästbajs och foder. Det fick mig att släppa precis allt som fanns utanför stallet! Jag njöt i fulla drag trotts att det var hårt slit och att jag och Juvel, ch alla andra hästar jag handskades med, hade våra duster...Jag kom ikväll att tänka på alla tävlingar jag var med på, alla klubbar jag fick se runt om i Skåne...Jag hittade klipp från tävlingar runt om på olika tävlingsklubbar och det fick mig att minnas tillbaka och jag kunde minnas precis hur det såg ut, nästan hur banerna var byggda och hur Juvel gallopperade runt....ÅPK, Färs, Frosta, Perstorp, Helsingborg och många många fler. Klubben utanför Skåne nämligen Halmstad är ngt speciellt. Där vi eller nej inte vi för det var Jasse och Juvel men det känns ändå som en del av mig, vann 5års championatet 2005. det regnade och regnade och regnade ngt otroligt och jag har aldrig varit så blöt och kall som jag var då men det var värt det utan tvekan! Grät gjorde jag så lycklig och stolt jag var...! Lyckan sitter kvar än idag och när det regnar far mina tankar faktikst otroligt nog tillbaka till Juvel och 5års championatet. Det var även min och Jasses stående saker vi jämnförde med när det regnade och vi klagade att det regnade när vi var tvugna att ge oss ut på hästryggen i regn; "Det regnar inte lika mkt som i Halmstad!"
Usch det är farligt att tänka på det ska jag säga, jag vill bara tillbaka till tiden då jag inte visste vad sovmorrnar var, då det alltid fanns ngt att göra och då jag inte visste vad fritid var.
Trotts at jag vill ha tillbaka tiden då jag andades och levde häst så tror jag inte jag kommer ta upp hästeriet inom den snaraste framtiden känns det som...Mitt liv har förändrats så grymt mkt under tiden jag varit i London, klart att jag kan söka jobb och jobba med hästar men jag vet inte om jag vill det...jag tror jag hade fått för mkt av det goda tillslut faktikst, tror jag är personen som har dte som sin hobby och fritidssyssla. Jag är fullt medveten om att det som varit har varit och att man inte kan komma tillbkaa till det. det är ju bara att inse men aa avd jag saknar det!
Jag hoppas dock att jag kommer kunna ta upp hästarna igen en gång i framtiden, det hade varit riktigt roligt att köpa sig en egen häst jag kan spendera många långa timmar hos...en drömm helt klart, först får jag bli rik och se till så att jag ahr tillräckligt med tid för det också!

Många, fina minnen har jag från tiden med hästarna och det går inte att undvika att jag fäller en tår när jag tänker på det!
När jag kommer hem ska jag upp till stallet det första jag gör och krama och pussa lite på Juvel, jag är ledsen att säga det men det kommer nog faktiskt vara veckans höjdpunkt...Sorry alla vnära och kära men hästnörden Sofia kommer alltid ha hjärtat hos hästarna!<3<3

Långt och tråkigt inlägg för er att läsa så läste ni inte hela så missade ni inget viktigt....

Nu ska jag sova efter att ha fått ur mig lite...klockan är ju ganska så jättemkt för mkt...

Barnvaktar!

Publicerad 2009-05-20 23:29:23 i Allmänt

Ikväll så barnvaktar jag! Pojkarna var helt ok när jag skulel lägga dem, tom Alex som jag hade haft en lite fight med innan idag! När de väl sov så kollad ejag halv 27 dresses, sedan krockade den med Mims och Petes inspelningar så då fick kag stänga av, inte så kul att ta bort ngt de ska spela in, då kan det bli kaos!:P
Vikt tvätt fick jag också gjort under filmen och nu ska jag nog snart lägga mig och läsa lite! Jag har kommit på att jag måste läsa färdigt denna boken snart så jag kan börja på en ny som jag kan läsa färdig lagom tills jag ska hem, asså jag vill inte släpa med mig en bok jag har 10 20 sidor kvar på tillbaka till London efter att den varit hemma och vänt och sedan få ta plats när jag ska hem igen sen bara ngra veckor senare. Ja ni fattade det nog jättebra men men jag fattar och jag måste köpa en ny bok och börja på den snart...!!

3 veckor

Publicerad 2009-05-20 15:43:31 i Allmänt

Idag är det bar a3 veckor kvar tills jag komemr hem på besök i en vecka! Känns som ingenting i jämnförelse med alla dessa veckor jag varit här i London utan att vara hemma på besök, aaah läskigt!
Det ska bli riktigt kul att komam hem men lite läskigt också men men det ska nog bli bra!

Idag är det även 3:orna på Rönnes bal. Usch och fy vad nervös jag var vid denna tiden samma dag som vi hade balen(glömt när vi hade den...) men kul hade jag på kvällen iaf och jag hoppas ni också får det alla 3:or!!

Snart snart snart har jag Svensk mark under fötterna, aa ska bli så kul!!

I väntan på andra tider!

Publicerad 2009-05-19 17:30:16 i Allmänt

Nu sitter jag på mitt rum och väntar på andra tider:p Nej men Alex och Sam är med Mim hos tandläkaren, så inget jobb för mig förrens de kommer tillbaka, när vet jag inte...då ska jag gå med Sam på pianolektion iaf i blåsten och sedan är det matlagning som gäller!

Denna dagen har inte varit bra alls asså, jag har verkligen inte gjort någonting överhuvudtaget...vilken normal mska hoppar ur pjymasen 10 min innan jobbet alltså klockan 3 på em???!?!?!?! Det gjorde jag idag och det är nog lite pinsamt fakitkst, frukost åt jag inte förrens 1 :O ja jag vet hur kan jag vara så lat?!! Bra fråga men det har regnat och blåst hela dagen idag så kände inte alls för att gå ut och går jag ut så gör jag väll bara av med pengar för då komem rjag gå till Primark och ajajaj det vill jag inte, måste måste måste köpa nya byxor i helgen för just nu har jag ett par, haft det ganska så länge men det blev kris nu när de är smuttsiga och måste tvättas men jag har inget annat att tvätta så de får lixom vänta men det är pest! Så jeans till mig i helgen tack!!

Walk´n´Talk week!

Publicerad 2009-05-18 22:07:46 i Allmänt

Denna veckan är det walk´n´talk i Sam och Alex skola! Det betyder att man uppmuntrar promenader till skolan för att slippa försenade ungar, onödigautsläpp, fleparkerade bilar och hälsosammare livsstil! Även att föräldrarna ska umgås och prata med barnen påvägen till skolan istället för att sitta i en bil och lyssna på radion tex.
Otroligt bra sak att göra och det får mig att tänka på alla de gånger jag gått till och från Rebbelberga när jag var yngre. Med Emelie och Marcus och ngn av våra föräldrar somn sällsakp, hur kul som helst och jag minns speciellt att jag och Emelie tjatade på Marcus att han skulle lyffta på fötterna och inte släpa dem:P haha
Vi började ju cykla när vi var lite äldre men jaa minne, minne!

Jag hoppaa att det är många som går till skolan denna veckan och fortsätter göra det också efter denna veckan! Det är ju nyttigt och miljövänligt och skapar minnen!

F´låt!

Publicerad 2009-05-18 10:52:57 i Allmänt

Jag ber så hemskt mkt om ursäkt för texten igår; mamma; jag kom åt en knapp så jag vet inte vad som hände riktigt...så inte jag som gjorde det med vilje=)

Idag har jag redan varit ute och promenixat/sprungit! Nu ska jag snart iväg till EB och luncha med Elin, hon har ju, om ni kunde läsa igår, endast två dagar kvar här nu innan hon åker hem...läskigt!!

Eurovision Song Contest!

Publicerad 2009-05-17 20:58:47 i Allmänt

Igår kväll så var jag ju som jag inte mins om jag sa hos Elin och kollade Eurovision Song Contest, Sverige vann inte trotts mina två röstningar...attans, men men kanske  inte så förvånande men ja. Vi kollade på Bend it Like Beckham, eftersom vi kom att prata om att den spelats in här i Ealing så vi var ju tvugna att se om vi kände igen oss och Hunslow Central Station kunde vi placera och även buss 607 såg vi och viste vart den kunde ta oss!! Lite kul! Jag sov där sedan för att slippa gå hem mitt i mörkaste natta!

I morse så var vi lite sega och frullen tog ett år eller så att få undan:P Men sedan gav vi oss tillslut av till Liverpool Street för att gå på Sunday Market och Spitafield Market! Jag har nu köpt studentpresenter till alla lyckliga studenter jag ska gratta!! Är riktigt nöjd måste jag säga, hoppas ni också blir det:S:S!!
Vi åt där också och jag fick äta min älskade Falaffel som jag smakade första och ända gången när vi var i Israel och som jag nu fick äta igen, men den i Israel var godare:P

När vi var klara där tog vi bussen till Oxford Street och alla affärer och fick ännu lite mer lust att spendera pengar men nu var ju nästan alla pengar slut så det blev inget köp förens vi nästan, nästan hade gått klart i affärerna då vi gick in på HM och jag hittade min väska som jag letat efter ett tag nu. Ingen speciell jag kollat ut men en brun väska som känns lite mer sommrig som jag kan ha nu i sommar!!

Och nu gjorde jag ngt ed texten tror jag så den är väll jättekonstig men men...

Nu är jag hemma och är död typ så det blir nog sängen snart faktiskt! Skönt ska det bli!

I morgon är det ny vecka och nya utmaningar och ja vad händer då?! Lunch med Elin i morron som har sina tre sista dagar här nu, aaaaahhh, tänk när jag har mina tre sista dagar i London där jag spenderat ett år, hur i hela friden kommer det kännas??! Panik tror jag verkligen, så får ta vara av och njuta av London nu så mkt jag bara kan, man vet ju aldrig när man kommer tillbaka till denna underbara staden som jag nästan är lite kär i och inte vill lämna...! Ja usch ja blandade känslor vill jag lova att jag har, skönt och roligt att komma hem men aaa London då???????!

Mat, mat, mat!!

Publicerad 2009-05-16 15:58:14 i Allmänt

Först och främst måste jag tacka Emma för att du ÄNTLIGEN berättat vad grisablod är för ngt, ni fattar inte hur mkt tankekraft som gått åt till att försöka lista ut vad det är för ngt!! :P haha så nu slipper jag tänka på det och kan istället säga att grisablod är riktigt gott men lingonsylt och äpple i filmjölk slår det med hästlängder:P  Nog pratat om våra favoritmål!!:P

Idag har jag inte gjort så mkt vettigt hittils, gick till Ealing Broadway för att komma ut ur huset och jag hamnade på Starbuks med en te och en lemon and poppy seeds muffins, där satt jag i 2 ½ timme och läste min bok  Cry Silent Tears, riktigt hemsk är den, om en pojke som blir instängd i källaren och tillslut tappar han rösten och hans mamma misshandlar och utnyttjar honom, usch, nästan så man får mardrömmar av den. Den är väldigt lik Pojken som kallades Det, Pojekn som kallades Det är dock snäppet bättre...
När jag sedan efter lite läsning skulle gå hem så regnade det och jag förstår inte den här grejjen med paraply:P Man blir ju blöt ändå ju...Så jag är beredd att hålla med pappa som i alla tider tjatat på att regnkläder är mkt bättre än paraply medans jag inte alls hållt med för jag tyckt det var töntigt och fult att ha regnkläder när man tex cyklat till skolan och mkt hellre blivit blöt om benen...Men nu pappa får du upprättelse och jag inser att man inte blir lika blöt med regnkläder som man blir med paraply:P

Ikväll ska jag till Elin och kolla Eurovison Song Contest! Vi här i ett anat land kan ju rösta på Sverige så det tänker jag minsann göra så vi kan klättra liiite högre upp på placeringen i år, det har ju inte gått alltför bra de senaste åren tyvärr...!

Barnvakt

Publicerad 2009-05-15 20:11:32 i Allmänt

Ikväll blev jag barnvakt...sådär kul men men över 2 mån sen jag satt barnvakt så det kan jag gott ställa upp på!
Idag har inte hänt mkt alls, som vanligt och barnen har uppfört sig bra!!

Emma; Tack för att du håller med mig och Alice och Frida; det är det bästa som finns med lingonsylt och äpple i filmjölk:P
Jag vet dock fortf inte vad grisablod är Emma men det lär jag väll aldrig få reda på heller, vet bara att det är ngt ma kan äta:P;) haha

Hoppas ni får en bra och rolig fredagskväll!

So much time,so little to do

Publicerad 2009-05-15 13:16:08 i Allmänt

Aaa, så är det ungefär, eller nja men nästan, idag är iaf en lååång dag!! Blev väckt vid 8 av Mim som tydligen(hade ingen aning) skulel iväg till flygplatsen och åka iväg ngnstans, eller ja där står ju i kalendern Paris??? över helgen men ja man vet du aldrig vad som händer här!! Så iaf skulel jag hålla ett öga på pojkarna, Alex följde dock med och lämnade Mim vi Ealing Broadway station. Så det var bara Sam och inte så jätteförvånad blev jag när han kom upp och kröp ner i min säng, där låg vi och pratade lite sedan skulel han börja packa en väska med mina saker och sedan så traskade han ner och tog på sig Petes stora skor och skulle öppna och gå ut, som tur var var dörren låst så han kunde inte men han hade gärna velat!! Haha! Vi åt frukost och sedan kom Alex och Pete hem. Det var min morgon. Min frukost var jag dock inte nöjd med. eftersom Sam frågade vad jag skulel ha så svarade jag ju såklart gröt och då ville han också ha det...hmm nej det skullle han aldrig äta upp och lite för lite tid för det klockan 10 över 8, så jag fick ändra mig och äta Corn Flakes med mjölk och seedan en apelsin på det...inte alls lika mättande som gröt och banan jag brukar äta...så klockan 11 redan kurrade magen men fick ta en promenad först på en timme och har nu ätit min nya favorit lunch; ägg, tonfisk och sallad! Det slår nästan, men bara nästan filmjölk med lingonsylt och äpple i, som jag är sååå sugen på!!

Sonja och Sofia

Publicerad 2009-05-15 10:17:17 i Allmänt

Idag är det Sonja och Sofia som firar sin namnsdag! Alltså både jag och mormor! Så grattis till dig mormor!! =)
Och förståss Grattis till alla andra med namnen Sofia och Sonja!

En eftermiddag med Alex!

Publicerad 2009-05-14 21:05:40 i Allmänt

Idag har jag haft en eftermiddag med Alex. Sam åkte på Interact med Mim, Pete var dock hemma men han gör inte så mkt väsen av sig så!:P

Vi har iaf först ätit och tro det eller ej; utan TV:P haha den brukar alltid sättas igång och vi pratade om allt från matte till hans tjej eller ex-tjej förresten för de har ju gjort slut!:P

När dte var gjort spelade vi ngt kortspel med Starwars, ingen aning men nu har jag iaf lärt mig R2-D2;s Fighting skills och andra powers som de nu har! Alex gav upp efter ett tag men då tog han ner action-gubbarna och han lekte lite med dem, han ville dock att jag skulle gå efter ett tag för han tyckte det var pinsamt att jag satt där och kolalde:P haha så då fick jag gå ut och sätta mig och slöa lite istället!
När Sam sedan kom hem vid lite i sju började Alex och jag eller jag rättare sagt bygga ihop ngn legosaksgubbe:P Jag tyckte det var riktigt roligt och Alex fattade inte instruktionerna(knapptjag heller) så jag tog över och den blev färdig tillslut, trotts en missing piece, som vi hittade när vi nästan gett upp hoppert om att hitta den!
Så jag är nöjd och trött nu, har träningsverk i hela kroppen efter allt mitt motionerande denna veckan; klen?! Japp! Men det är med hatkärlek jag tycker om träningsverk!

Nu ska jag slöa igen, fiundera lite på det crazy livet och sedan soooova!!
See u!

Godnatt!

Publicerad 2009-05-13 00:11:18 i Allmänt

Nu ska jag sova, eler försöka iaf, de senaste nätterna har jag int ekunnat somna förrens 2 halv 3...ändå så går jag upp kvart i 9...hmm skumt men men läsa får jag väll göra en timme så jag blir lite tröttare...

I morgon ska jag iaf först lämna Alex på skolan sedan ska jag pka till Emma och hitta på ngt med henne och sedan ska hon med hem här när jag jobbar och träffa Sam och Alex!

Night night!

PS; vart har komentarerna tagit vägen???????!! Jag vet ju att du läser mamma;)DS

Cykelskola!?

Publicerad 2009-05-12 21:17:18 i Allmänt

Idag såg jag åter igen en grupp på cykel. Två vuxna med oranga lysande västar och tre barn. Det är alltså inte en familj som är ute på en cykelt tur utan det är cykel undervisning! HAHAHA! Jag tycker det är så sjukt kul, jag har aldrig sett ngt liknande en cykelskola och har alltid trott att man lärde sig cykla hemma av sina föräldrar FRAM tills jag kom hit. Jag har märkt att barn(ja det finns såklart uindantag) inte lär sig cykla förrens det typ är dags att börja high school, alltså bnär det typ är försent att lära sig. Ta bara Sam och Alex; de cyklar fortf med stödhjulen på...7 och 9 år. Det är ju inte heller så att föräldrarna går in för att lära dem...de skulle ju tex tagit denna våren till att lära dem cykla, ja Sam kan man kanske förstå, det är väll OK att han har stödhjulen på faktikskt men Alex, han ska kunna cykla...Men nej våren har inte gått åt till att Pete eller Mim flåsande springer efter dem med en pinne för att stötta de lite och öva fram balansen man behöver.

Jag tror aldrig Alex kommer lära sig cykla, eller det kommer ta grymt lång tid iaf, efetrsom han är så otroligt feg och tom med stödhjulen på cyklar han sakta och försiktigt och är lite skrajsen när han märker att det är lite woobly. Men men så är det, inte mkt jag kan göra åt ju mer än att jag vet att mina barn ska lära sig cykla trotts att det tar många timmar där jag får träning också genom att springa bakom och hålla i pinnen:P haha!

Nog om cyklandet när jag sakta att JAG SAKNAR ATT CYKLA!! vill ta min cykel och cykla till stallet, stranden, stan eller bara utan mål! För vinden i ansiktet när man cyklar och blir sådär jobbigt trött i benen när man cyklar upp för Haradalsliden är ngt speciellt! Att cykla i London btw är nog lätt för här finns inga backar som är att prata om jämnfört med hemma!

Ikväll är det ju semifinalen till Eurovision Song Conetest och vet ni vad! Jag kan rösta på Sverige!! Wihooooooo, sk ajag faktikst göra för att hjälpa oss på traven, för bra lär det nog inte gå utan min hjälp;P Har inte ens hört bidraget vi tävlar med men strunt i det!!

Happy!

Publicerad 2009-05-12 15:47:33 i Allmänt

Idag är jag happy, happy, happy! Vet inte om det beror på att vädret har lånat Carola-fläkten eller om det bara är en bra dag!! Men tillvara på den tar jag iaf och njuter av att vara happy, happy!!

Tack så jättemkt för kortet mormor!(kanske är det som gjort mig glad, för du lyckades pigga upp mig lite!!)

Och jag måste då säga att man är tytdligen bäst på att klaga för pojkarna har varit riktigt bra de senaste dagarna och jag har faktikst också varit glad på dem! Så sååååååå jäkligt är dte inte faktikst!!=)

Nu ska jag om 15 min gå iväg och hämta pojkarna och sen ska det ätas tårta här efetrsom grannens barn komemr in här idag och Alex också har en kompis här-alltså för att fira Sam ännu lite till!
Jag har idag varit och fikat/lunchat mer kanske med Elin på Starbucks vid Ealing Broadway! Pratade om än det ena än det andra och mkt trevligt var det!=)

Life is a crazy thing...

Publicerad 2009-05-11 22:19:33 i Allmänt

Mhm, Life is a really crazy thing...

Jag har som ni alla vet mkt tid att fundera och tänka och kommer fram till de mest skrämmande, bra, dåliga, roliga och helkonstiga slutsattser om människor, världen och livet i sig. Många frågor jag har som jag skulle vilja ha besvarat men som jag inte tror ngn kan svara på, eller vill jag ha svar på dem? Har jag inte redan svaret på dem?! På många vet jag nog svaret redan fakitkst, bara svårt att lixom ordna allt i huvudet...Life is as I said a crazy crazy thing.

Det jag funderar på mest för tillfället är hur det ska bli när jag kommer hem och hur vissa uppför sig, tycker och tänker...Men jag ska inte gräva ner mig i alla mina funderingar, man lever ju här och nu och man ska som alla säger fånga dagen. Jag ska ju njuta av min tid som jag har till att göra absolut ingenting...jag kommer aldrig mer i hela mitt långa(hoppas jag) liv ha såhär mkt tid att bara fördriva och göra precis vad jag tycker. Men eftersom man aldrig är nöjd med vad man har så tycer jag att detta är grymt tråkigt och vill spola fram tiden, få ngt att göra och kanske faktiks också veta vad som komemr hända i min framtid. Just nu så hänger allt i luften mer än lite, när jag kommer hem vet jag inte, vad jag ska göra i somar vet jag inte, vad jag ska göra i höst vet jag inte och vad jag kommer enda up som vet jag inte heller. Men det är väll det som är the thing about life; att inte ha ngn aning och leva här och nu, inte tänka för mkt och se vart vinden blåser, eller det känns iaf som en comforting tanke såhär i mina funderingsstunder!

You don´t know what you got till you missing it alot!

Födelsedagstårta!

Publicerad 2009-05-11 22:06:25 i Allmänt

Ja tjock blir man utan tvekan:P Idag fyllde ju som sagt Sam år och när Mim och Sam kom hem från QPR träningen så hade de med sig en kaka hem...ja usch ja, en smal bit fick jag först och ja det hade väll räckt men Pete han skar upp en bit till till mig och sa; " I know you want it!" Ja okej jag ville ha den och gluffsade i mig den också...Som svar fick han;"Hmm, ok, yes I have to even out for the excersise this morning" Och Mim som också snodde åt sig en bit till sa det samma fast för att jämna ut hennes pilates träning som hon nu är iväg på. Pete däremot sa;" I have it cause i have to get fat..." haha, jaa pojkarna la sig inte i och de brydde sig förhoppningsvis inte heller om att de skulel bli feta, eller ja asså med förhoppningsvis menar jag att det inte är speciellt hälsosamt att tänka på vad man äter när man är 7 och 9 år!

Sam blev glad för sin present men det var mest Alex som tog sig en rikig koll på världen, men det kan nog komma till användning sen när det ska läras ordentligt om världen(de lektionerna som jag inte minns ngt av, för jag var lika klok som Alex:P)

Ännu en dag fördriven med; morgon promenad, damsugning, läsning-läst ut boken jag läst nu ett bra tag=den var inte den bästa jag läst men ge upp kunde jag ju inte! och sen lite jobb som inte var mkt till jobb mer än att vänta på att värma lasangen i mikron när Sam kom hem och koka ägg...
I morgon ska jag luncha eller ngt kuligt med Elin...sedan blir det fullt hus här hemma med jättemånga barn som ska fira Sam lite, kaka blir det då också för DEM INTE för mig!!:P haha

Grattis!

Publicerad 2009-05-11 11:22:32 i Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Sms födelsedag!!
Han blir 10(tror jag, ja jag vet ju inte ens hur gammla mina brödrar är elle rmamma och pappa eller mormor och morfar så begär inte att jag ska ha stenkoll på Sams ålder:P).
Det blir väll lite kalas här för honom i morron med ngn kompis eller så, idag ska han på QPR fotboll så inget kalas idag, sedan ska han ju ha bowling kalas nästa helg eller ngt sånt, det har han pratat om i en månads tid nu minst så han ser fram emot det iaf!



Grattis Sam!!

Tackar som frågar!

Publicerad 2009-05-09 23:28:05 i Allmänt

Ja tackar som frågar(den som frågade hur det var med mig:P) så mås det bra här, eller ja jo, jag är på bra humör, lite trött men ska snart sova så det rättar nog till sig!

Idag träffade jag Camilla och Denise i Hammersmith, vi fikade först på Nero, sedan blev det en sväng på Poundland, Primark och Tiger! Jag fick köpt schampoo, balsam, tandkräm och så fick jag fixat lite av Sams present. Han fyller 8 på måndag och ja det är ju inte det lättaste att hitta på present till honom. Men jag köpte iaf ett kort och på Tiger hittad ejag ett pussel med världen på, tänkte att det ju kunde vara bra träning med lite kända platser osv så det blir nog bra. Men jag måste köpa ngt mer.......
Sedan satt vi på puben på hörnan i ngn timme och pratade om allt möjligt! Trevligt=)
När jag kom hem därifrån, efter att haft sällskap med Camilla på tuben, efetrsom hon skulle ut till Heathrow och möta upp Sebastian som kom med flyget och ska vara här i en vecka typ! Ja när jag kom hem så gick jag faktikst ut och sprang en sväng, riktigt duktig var jag!
Sedan har jag inte gjort mkt alls, jo gjort om mitt album med kort och andra sparade biljetter och likanande härifrån London. Köpte ett större blocka jag nu ska fixa till!

I morgon så blir det en sväng till Westfield och sedan Primark här i Ealing för att shoppa lite, JA shopping behovet behöver stillas tyvärr:P haha! Men det blir nog, förhoppningsvis inte så mkt. Men vi får la se! Sparar ju pengar nu när jag inte är ute och röjjer ikväll! Grannarna här verkar dock ha fest, värsta höga musiken...jag som vill sova ju!:P

Räven raskar över isen!

Publicerad 2009-05-08 23:59:26 i Allmänt

Eller nej förlåt, inte över isen för det har vi inte här såhär års, utan räven raskar över trottoaren! Ja ikväll när jag traskade hem från tubstationen efter en fika på Westfield!(Mkt trevligt) så såg jag minssan en räv, inte så ovanligft men jag är alltid lika facinerad över dessa små sluga djur! Springer undan så fort man kommer, tur är välld et annars hade jag sprungit om de kommit fram och hälsat!:P

Och Kia; Jag kommer ihåg vår lilla tipsrunde sång!! Den piggade upp mig lite nu faktikst!! hahahaha!! Den gjorde vi bra!!

GRATTIS!

Publicerad 2009-05-08 14:56:20 i Allmänt


GRATTIS ALICE på 20års dagen!!!!!! Wihooooo!!



Nu är du inte tonåring längre, hjälp, vad tiden går!!

Jag hoppas du får en riktigt bra dag och att du firar det ordentligt;)<3

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Publicerad 2009-05-08 12:17:35 i Allmänt

Neeeej, usch vad jobbigt och tråkigt allt är...kollade precis mitt resultat för CAE provet och f**************n jag klarade inte det....Jag var typ 3 poäng från att klara det...Jaja ett bevis på att jag är urkass på engelska helt enkelt och att jag aldrig mer kommer göra om ngt sånt prov, jag döööööööör.

Jag som tyckte provet var hyffsat när jag satt där men nehe. Ja speakingen var jag väl inte så förvånad över att det gick i stupet men det andra, trodde jag aldrig och det jag hade bäst på var writing, hur i hela friden rättar dem???????

Aaaaaa varför ska hela världen vara emot mig just nu, barnen uppför sig inte och jag blv underkänd på CAE provet! KUL.....ngn som kan liva upp mog med ngt?! Nej tänkte väll det!

Ouppfostrade barn eller...

Publicerad 2009-05-07 21:42:15 i Allmänt

Ja torsdag och fotbollsträning bjuder alltid på olika roliga upplevelser och upptäckter när det gäller barn, föräldrar och tränare!
Idag har jag suttit och filosoferat över om det är barnen som är ouppfostrade eller det är tränarna som är dåliga och har dålig pli på barnen...?! Jag tror inte att barnen är ouppfostrade utan att tränarna har satt dålig respekt hos barnen, usch vad sträng jag låter, men ska inte barnen veta att när tränarna säger "Give me the ball" så ska de ge dem bollen utan ngt argument och studsande och lekande med bollen i sådär typ 2 min innan tränaren får den.
Jag anser också att de ska vara tysta när tränaren säger till dem att vara tysta och lyssna när tränararen pratar, dock så ska inte tränaren låta de komma undan med att prata, då kommer de ju aldrig lära sig vara tysta och lyssna, dessa tränarna låter de komma undan med att pratat och leka när de pratar...och en massa annat

Sam och Alex är ju inte superkul för tillfället så jag bubblar av ilska inombords för tilfället, vilket ju inte är bra, hade mina egna barn uppfört sig som Alex och Sam gjort idag hade de fått konsekvenser direkt, de had emed andra ord vetat att det inte är acceptabelt att uppföra sig så...aaaaaaa bläää vad arg jag är:P Men men barn är barn och barn gör sånt! Jag lär mig så grymt mkt på detta så det är det jag tänker på var dag jag får argumantera och kämpa för att de ska uppföra sig någorlunda, inte långt kvar heller och då kan jag känna mig stolt över att jag klarat av det!! =)

Nu ska jag sluta svamla, antar att ni inte ens kommit såhär långt så grattis till er som gjorde det med allt mitt tjat och gnat och gnäll!!

Vaddå uppdatera?!

Publicerad 2009-05-07 14:55:46 i Allmänt

Ja just för tillfället händer inte mkt i mitt liv, går mest och slår ihjäl tiden så det kan bli dags att åka hem, NU BEHÖVS EN FÖRÄNDRING hos Sofia och mitt liv...Trivs super bra i denna familjen och i London men blää dagarna går på rutin och ajg gör inte mkt som jag innan inte redan gjort eller sett. Har nog blivit lite beroende av att hitta på nytt, se nytt och träffa nytt folk såhär när man gjort det i ett år nu, men har ingen ork till att göra det heller. Så att jag snart ska åka hem är hur skönt som helst! En sommar hemma och sedan nya äventyr, vad det än blir ska bli skönt!
Vädret är sådär också, inte kan man ens sola, jag som vill bli brun!

I morgon får jag iaf reda på om jag klarat mitt CAE prov! Spännande spännande!! Jippie, lite små nervöst måste jag säga att det är...!

Fridas besök!

Publicerad 2009-05-06 11:50:36 i Allmänt

Nu tar vi Fridas besök i ett inlägg, kort och koncist blir det med lite bilder också!!=)

Torsdag;
Frida landade vid 4 och hittade sedan hem till mig helt själv med hjälp av en karta! Mkt duktigt!!
Eftersom jag jobbade så fick hon hjälpa till lite och så och på kvällen gjorde vi inte mkt mer än pratade och pratade och tog igen förlorad tid! Vi skulel också fixa bäddsoffan som Frida skulle sova i, den har nog typ gått lite sönder så det var lättare sagt än gjort:P haha! Men vi fixade det också ganska så bra!

Fredag; Grattis Mamma på födelsedagen!!!!!
Dagen börjades med ett besök på Portobello Market! Sedan åkte vi in mot stan och Piccadilly Circus för att få tag på musikal biljetter men det fick vänta till lördagen, så det blev mat istället, även en glass fick vi slå till på!
         
Efter stadsbesöket bar det av hemmåt för att jobba, pojkarna var ordentligt jobbiga och det var längesedan jag blev så sur på dem....:/ tyvärr så jag var trött som ett ösregn på kvällen men ingen rast och ro här inte, det blev att fixa till sig och parta till sig för att först åka till Camilla och sedan till MAYA och festa lite, men så länge blev vi inte kvar där utan sängen lockade!

   

Lördag:
Dagen började lite segt, inte så farligt ändå med tabke på en hyfsat tidig kväll, men vi åkte in mot stan och fick biljetter till em föreställningen 2.30 av We Will Rock You! Grymt bra musikal och Queens låtar blev helt plötsligt lite bättre!!
Vi gick sedan lite på stan, Oxford Street och vi hann också med Abercrobie & Fitch innan vi traskade mot TGI Fridays för vår kvällsmat! Mätta blev vi och gott var det! Hem och soooova för krafterna var rätt så jätteslut!!
        Söndag:
Söndagen spenderades på marknader; Spitafield Market, Brick Lane, Peticoat Lane och Sunday Market! Det blev även en hel del vintagebutiker som genomsöktes:P En kläning för både mig och Frida blev det köpt!
Vi hann också med en liten tur på Westfield innan de stängde, vi åkte hem och slappade och somnade som stockar!
    

Måndag:
Måndagen som var Bank Holiday(May day Holiday) började med ett besök på Primark här i ealing, sedan till Westfield för att titta i de affärer vi missat under söndagen. Lite inköp blev det allt och därefeter så tog vi oss till Abbey road för att gå i Beatles fotspår! Haha! Det var faktikst lite pinsamt, snacka om att man är turist om man gör det! Haha! Men nu har jag iaf gjort det och det är ju kul!
Frida påväg över! Jag påväg över!   Denna skylten tyckte vi var lite små rolig!!
Efter Abbey Road besöket så åkte vi in till stan igen och gick hela Oxford Street för att komma till Urban Outfitters där vi spenderade lååång tid och jag höll på at dö av trötthet, men där är så roliga söker så där kan man faktikst fördriva mkt tid!!
På kvällen packade Frida ihop sina saker och jag fick även ner lite av mina sker i hennes väska! Så nu har jag inte lika mkt jag ska ha med hem, slängde även lite så det minskar antalet kilo jag ska släpa hem...Skönt det!

Tisdag:
Tisdagen gjorde vi inget, väntade på att klockan skulle bli 11 så vi kunde åka mot Heathrow, gick smidigt och snabbt och snart så satt Frida på planet och denna helgen svishade förbi, med allt från shopping till musikal och lite Beatels känsla!
Snart så ses vi igen ochd et ska bli såå kul!!

Hoppas ni också haft en bra valborgs helg!

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela