Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Wegmans

Publicerad 2012-10-31 01:02:50 i

Så var det tisdag igen-min praktik har vaarit inställd och jag har haft en riktigt lat dag. Praktikplatsen stängde igår pga dåligt väder men gissa vad! Vi fick inget dåligt väder-det har endast regnat en del men ingen orkan här inte! Så jag hade egentligen kunnat gå till praktiken men det var ju inte öppet så detvar helt omöjligt!!
 
I vilket fall så är det tisdag och vi åker alltid och veckohandlar mat då! Mycket trevligt måste jag säga. Så idag har jag inhandlat ingredienser till köttbullar och även fyllt på mitt förråd med havregryn. Så så är det!
 
Ville mest uppdatera er om att vädret är bra och att allt går bra! Jag kan även uppdatera er om att mina midterm betyg är otroligt förvånande-jag har inte varit ute och seglat alls vill jag lova, har presterat bättre här än vad jag ngnsin gjort hemma i Jönköping tror jag-så klapp på axeln till mig och jag ska gör a mitt yttersta för att forstätta på den inslagna banan med plugg! Vi har fått en assignment idag som ska vara inne om 2 veckor...har redan börjat fundera nu men känner att det blir svårt att prestera lika bra som jag gjorde på förra assignmentet som var av samma sort, där fick jag 95% utav 100%...Men jag kan ju alltid försöka!!
 
Tack och hej, leverpatstej!!

Hurricane Sandy

Publicerad 2012-10-29 15:34:17 i

Hurricane Sandy drar in över öst kusten här och jag är nog inte riktigt förberedd på hur blåsigt och regnigt det faktikst kan bli-minns inte hur det var när Gudrun drog fram i Sverige..
mina roomies hoppas på att lektioner ska bli inställda pga blåsten men det tror jag knappast att de kommer bli men å andra sidan så är det nog inet helt omöjligt eftersom strömavbrott i detta landet är ganska så oundvikligt med tanke på att alla strömledningar är placerade i luften på stolpar-like the good old days...
 
Jag är mest rädd för att jag kommer frysa ihjäl-nu börjar det blir riktigt kallt och för kallt för mina tunna jackor, men åh andra sidan så tror jag att jag hade använt den hemma också om det regnade och blåste om det gör här!
 
Jag ska försöka hålla er uppdaterade på hur det går här, jag är ju inet i de mest drabbade områdena men ändå! Tur att det inte var denna vecka som jag har Thanksgiving Break och skulle träffa mamma i washington-hon hade inte ens kommit på planet från köpenhamn eftersom nästan alla flyg till östkusten är inställda!!
 
Hej svej, nu ska jag iväg till skolan!!

Field Work

Publicerad 2012-10-29 00:08:22 i

Veckan som har gått har varit annorlunda ska ni veta!
Hela veckan har jag varit på Challenge-där jag i vanliga fall är endast tis och tors fm, jag har inet haft några föreläsningar utan precis som VFU hemma så har jag varit på Challenge alla 5 dagar i veckan. Det har varit väldigt kul fakitkst, har fått en hel hets bild av vad de gör och hur deras dagar där ser ut-att bara vara där två förmiddagar i veckan ger inte en hel bild av verksamheten. I vilket fall så har även två från min klass varit där så i har alltså varit tre stycken studenter på en handledare. Eftersom jag har varit där innan och för en gångsskull kan och vet mer än mina klasskompisar så fick jag lite friare tyglar och även vara som en extra hjälp för min handeldare. Det var även roligt att få berömm för att jag har lärt mig så mycket under den tid jag varit där och att jag är mer bekväm i min roll när jag är där, hon tyckte jag hade gjort framsteg, vilke tjag tyckte var kul att höra!!
 
Jag har denna veckan fått vara med på fler grupper ute i sammhället-eller i the community, dels har jag varit på Finger Lake Fresh och paketerat salladshuvud, jag ahr varit på biblioteket och historie museet här i Ithaca, på YMCA och i en gympasal och spelat basket med en grupp och jag har även varit på Iron Kettle Farm. Iron Kettle Farm är en pumpfarm där de har en utställning med olika sagofigurer, nursery rimes och dylikt.
De hade även djur, såg ponnier och åsnor, ankor och getter, höns och kanniner-nästan som i Hembygdsparken men ack så mkt mer Amerikanskt!
Jag är minst lika excited som de i gruppen när vi är iväg på saker, jag tycker ju att det är super kul att få se vad som finns att se här och jag är glad att jag får följa med!!
 
I helgen var det halloween firande i min lght, alla var utklädda och hade lagt ner super mkt energi och tid på sin utklädnad! Kul!
 
Det är inte så bra att man inte har tv eller läser Amerikanska nyhets sidor-jag har nämligen inte hört speciellt mycket om stormen Sandy, däremot så vet jag att ni har gjort det..! Jag mår bra och vad jag förstår av det jag har läst så kommer vi få blåsigt och regnigt måndag till onsdag denna veckan. Vi kommer troligtvis inte få det värsta här utan vi är i utkanten av stormen och vi riskerar strömavbrott-men jag tror att vi kommer klara oss undan med lite regn-inet för att det är så kul att bli blöt när man ska gå till och från skolan men det är sånt man får ta!
 
Ikväll ska vi äta chilli och jag måste börja tänka på skolan igen-läsa lite kurslitteratur och komma på interventioner för min tant på fredag...jag tycker det är bättre med field work tror jag!!
 
Hoppas ni har det bra!
Pussokram!

Ojdå...

Publicerad 2012-10-23 04:04:20 i

Ojdå, nu har tiden sprungit iväg, eller nja, men den har försvunnit och jag ahr inet bloggat på mer än en vecka!! Ber om ursäkt för det...
 
Sen ni sist hörde ifrån mig så har jag hunnit ha min midterm exam, den tentan som jag skulel förberedaa och sedan bli filmad i 10 min då jag leker AT för att professorerna sedan ska sätta betyg på hur bra vi var på de där 10min...jag var inet alls nöjd när jag kom ut från mina 10min...jag var inet nervös innan men när jag hade 5min att förbereda mig och ställa i ordning för dte jag skulle göra så blev jag sukt nervös. Gjorde inte en bra förflyttning och ja jag klantade väll till lite till gissar jag men men. Jag hoppas att de var snälla och betygsätter mig rättvist men inet fööör hårt!!
 
Jag har även hunnit ha praktik och fall break. Fall break från torsdag eftermiddag till söndag kväll, jag har inet gjort ngt alls...kollat på Grey`s Anatomy, ätit, osvit och rört på mig måttligt...Skulle i onsdags gå en promenad och gick inom min mailbox och hittade en note som meddelade att jag hade ett packet/brev att hämta i lucka(våra mailboxar är inet så stora) jag tänker att jag hinner ta en promenad innan jag hämtar paketet för det var 2h tills mailroomet stängde, nej nej, när jag kommer tillbaka så är det stängt!! WHAT?! Jag har alltså gått hela helgen utan paketet-som för övrigt var från Alice, innehållande ett par anständiga byxor från HM som jag beställt genom henne, en svensk flagga och marabou choklad och Ahlgrens bilar. Jag hämtade det idag kl 4 och klockan 8 var ett choklad och bilarna uppätna, av mig, men jag vill tillägga att jag innan jag satte i mig det gick en timmes promenad och åt en omelette. Men ja godis en måndag är ju inget att rekomendera men alltså en gång på 5 månader(typ) tycker jag att jag kan unna mig det!! :P
 
Denna veckan har jag field work-VFU- och är då hela veckan på Challenge där jag annars gör praktik och är tisdag och torsdag morgon. Jag är där tillsammans med två från min klass-det är ganska så kul att JAG kan vara den som vet mer än de för en gångs skull! De är snälla och trevliga men vi gör inet så mkt tillsammans eftersom jag göra mina uppgifter under hela terminen så idag ahr jag varit på en arbetsplats-Finger Lakes Fresh- med en av personalenplus de individer som jobbar. Han är en nytterst märklig man, som en skogsmulle typ, pratar inte och när han gör det så tror man att han är super arg på en för han ser så bitter och barsk ut-läskigt me jag överlevde och jag har aktivitets analyserat arbetsuppgiften att montera kartonger och sätta på datumsklistermärke. Har även plockat bort gula salladsblad från saladshuvud och placerat de i plastförpackningar. Även denna uppgift har jag analyserat!
 
Ja vi får se hur resten av veckan går, ska leda en grupp på torsdag som jag inet har ngn som helst aning om vad den har för mål/syfte eller ngt, den heter Communication Games och ja, vi får se hur det går!! Diskussion vet jag ska ingå iaf!!
Har varit duktig och pluggat mkt idag, jag hoppas påa tt jag kan sova ordentlgt inatt, har kommit på att sova till kl 11 en söndag och inte kunna somna på kvällen förren kl 2.30 på natten för att sedan gå upp kl 7 är sådär kul...!
 
Ska försöka uppdatera igen snart! På lördag så ställer mina roomies till med Halloween Party och ja, man måste klä ut sig-jag har ingen aning om vad jag ska klä ut mig till men det löser sig nog med lite ansiktsfärg!

Vin

Publicerad 2012-10-12 20:57:09 i

Ikväll ska jag dricka vin, inte för att bli full utan för att dränka mina sorger, fira det lilla goda som finns och för att överleva min mid term exam nästa vecka! Jag ska njuta av vinet, minnas alla minne, vara glad över alla de vänner jag har, min fina familj och tänka på hur BRA jag faktikst är! Så det så! Det är ju ändå fredag och jag är nästan halvvägs igenom denna plågsamma men lärorika tid här!
En härlig sommarkväll i London för länge, länge sen(känns det som) när livet var riktigt bra, lälttsamt och fritt!!

Här sitter jag...

Publicerad 2012-10-10 00:32:25 i

...I lugn och ro och finkammar Facebook och Twitter efter ngt roligt jag kan läsa, se eller skriva. Man skulle kunna tro att jag inte har något som stör mig över huvudtaget, att jag inte var det minsta stressad över något.
Men ack så fel beskådare har-för inne i mitt huvud konstaterar jag att jag har väldigt mycket att göra, jag har inte tid med något som inte innebär plugg men det förstår jag såklart inte riktigt...
 
Om jag inte minns fel så hade vi en hemtenta för ett år sen kanske eller något sådant, eller förra terminen, minns inte riktigt, iaf, där vi fick instruktionerna en och en halv vecka före den skulle var ainlämnad och klar och jag vet att det kom upp i utvärdering och även när vi fick reda på att det var the deal att vi inet skulle få instruktionerna förrens en vecka innan, att det var för kort tid och att det önskades mer tid. Ja jag kan ju säga att jag åångrar det faktum att jag klagade då, för det vet jag att jag gjorde, tyckte det var väldans jobbigt att bara ha en vecka på sig att distrubera arbetet över.
Då kan jag bara säga så här att på 7 veckor i skolan här så har jag med mid term exam inräknat haft tre stycken hemtentor där instruktionerna inte har kommit ut förrens en vecka innan det ska lämnas in.Idag fick jag instruktionerna på hur jag ska göra inför min mid term vidoe recording. Alltså har jag bara en vecka på mig knappt att knåpa ihop något smart som ska filmas. Jag, svensk och lat, tycker att jag borde ha haft mer än en vecka på mig medan mina klasskompisar inte brr sig och senast vi hade en inlämning så hade folk inte ens börjat på den ett dygn innan den skulle lämnas in...Jag undrar då jag-jag gillar press men att endast ha en vecka på sig att dra ut på tiden innebär att jag inet får ha allt för många undanflykter till varför jag inte skriver på min exam...
Idag fick jag även reda på att vi på torsdag ska ha mid term exam, skriftligt test-alltså om två dagar. Det är på saker som vi har gått igenom under terminen så jag borde ju kunna det men det krävs ju ändå lite tanke bakom det och jag måste verkligen gå igenom det igen. Jag har även en inlämning på en grupp analys på torsdag till praktiken...den har jag inet börjat på så den får jag nog sätta fart med.
 
Jag har skrivit det innan men ni fattar kanske att jag inte har något liv förutom att plugga och oroa mig för vad jag ska skriva i alla mina inlämningar, säga i alla seminarie och komma på aktiviteter till gammla som unga....
 
Det sägs att man ska leva sitt liv och inte önska att man var någon annan stans, att man ska ta vara på tiden osv osv-men ni anar inte hur mycket jag önskar att terminen är slut och jag får roa mig och leva igen!!

Ny vecka, nya uutmaningar so to speak

Publicerad 2012-10-09 02:20:40 i Allmänt

Ny vecka ja, innebär ny måndag...brukar inte tycka om måndagar alls, ochdet gör jag inte men denna måndagen, såhär i efterhand, har varit pretty good alltså!! Började med en lat förmiddag med två timmars plugg. Gick på veckans alla dagars snurrigaste föreläsning(ja den är snurrig vilken måndag det än är...), gick och postade födelsedags kort till mina två kära kära flickor i London. Charlotte och Amelia fyller nämligen 7 respektive 9 år inom en vecka! Ååh vad jag saknar dem allihopa...

Sedan ko jag hem, kollade på Grey´s Anatomy, ja nu har jag fastnat och jag försöker hålla mig till två avsnitt om dagen då jag har annat bättre för miig men i söndags råkade jag kolla på grey´s i 9h i sträck(med avbrott för matintag), för så kul har jag det! :P

Men sen gick jag faktiskt på seminarie som jag hittils har hatat för det gäller att vara snabb i tanken och trots att vi bara är 7 stycken så går konversationerna snabbt och man måste ha sina smarta tankar med sig och kan inte vara en eftertänksam halvseg svensk inte. Idag dock så fick jag till det däremot och kom med många smarta synpunkter och är riktigt stolt över mig själv!! Det ni!
Sen fick jag lift hem av en klasskompis dels för att vi fick överbliven pizza, från ngt möte, av en professor och dels för att hon och jag bor mer eller mindre grannar tydligen!! Snällt av henne, vi delade upp pizzan hon, jag och en till som också var kvar sist i klassrummet. Så nu klarar jag mig några dagar på pizza-det var vääldigt mycket över ska ni veta!!

Nu ska jag komma på aktiviteter till autistiska barn, alltså jag önskar att det inte vorre så svårt-jag måste lixom ha dessa smart tankarna med mig i morgon till praktiken kl 9...har funderat hla helgen på vad jag gör för något som kan anpassat så att det passar de...men jag kan inte komma på ngt....gör ni så får ni gärna säga till!!
Tack och hej!!

Inomhus temperatur

Publicerad 2012-10-05 14:49:56 i Allmänt

Hemma hos pappa klagar jag alltid över att jag fryser, hemma hos mamma är det alldeles lagom, i Jönköping var det alldeles för kallt(på vintern) eller alldeles för varmt(på sommaren). Här i Ithaca hade jag kunnat ha den perfekta inomhus värmen om jag bara kunnat!! Vi är fyra stycken som måste samsas om en och samma temperatur eftersom värmen är gemensam och alltså lika i alla rum medan AC är separata.
Jag verkar vara den som är klenast av oss, trotts att EMily påstår att hon inte håller värmen-men hon spatserar runt i linne medan jag sitter med tjocktröjja och halsduk så tror inte på att hon fryser mest.
Izzy är den som tycker att allt är varmt vilket gör att hon är den som går och drar ner temperaturen hela tiden och helst ser att vi har en inomhus temperattur på 70 farenheit(21 celsius). Jag dääremot går och drar upp temperaturen så att vi kanha en inomhus temperatur på 74/745 farenheit (23, 24 celsius).

Ja ni kan ju se att det är ett problem som stör mig. Stackars mina roomies som har mig som roomie-fast de säger att jag är lätt att leva med, eller lättare än en annan de bott med ett år och som de är bra kompis med. Ja jag vet då inte men en sak är säker, jag blir aalltid lika störd när jag ser att termometern står på 70 och jag undrar varför jag fryser-inte konstigt!!!

Nu ska jag snart iväg och leka AT...borde kanske egentligen inte gå dit eftersom jag kan smitta de gammla men vem ska ta över efter mig om jag inte kommer??!

Uppdatering kanske?!

Publicerad 2012-10-03 17:00:50 i

Så har det hunnit bli onsdag igen, redan! Tiden går fantastikst fort och idag r det endast 80 dagar kvar till jullov och jag slipper gräva ner mig i plugg...och sen några fler dagar tills jag kommer hem till Sverige igen! Det ni!
 
I all fallså har jag lyckats bli sjuk, Aimée-min roomie har smittat mig-så typiskt för nu kan jag ju inte träna, jag som hade kommit in i en bra rutin...men så är det, så nu snyter jag mig mest, hostar och överdoserar halstabletter(lugn, det kan inte var såååå farligt).
 
Måndag och tisdag har lunkat på i sin takt, hade inlämning på en liten, liten hemtenta igår, tisdag, jag hade börjat på sen förra veckan men kan inte säga att jag gjorde mycket vettigt på den förrens i söndagkväll-men jag tror den blev hyffsat bra. Det är konstigt att skriva fina meningar på engelska-inte för att jag var bra på det på svenska men nu låter alla ord väldigt fancy eftersom det är väldigt många arbetsterapi-termer som jag har lärt mig de senaste veckorna som jag nu fick använding för i text!! Kul!
 
En annan assignment(som inlämningsuppgifter heter här) ska vara inlämnad på fredag, men den fixade jag och min partner in crime klart till i måndags...(ja alltså hon som jag jobbar med i en av kurserna får jag ju kalla något-ni vet den kursen där jag ska leka arbetsterapeut och komma på smarta behandlingar...).
 
Och idag har jag ett test på hur man scorar, sammanfattar och tolkar resultat i COPM samt att jag ska kunna skriva fina oh vettiga långsiktiga och kortsiktiga mål utifrån resultaten...
 
Och tills på torsdag(imorgon) ska jag ha lärt mig om 4 olika motor contorl teorier(varav en är svensk-Brunnström) och svara på lite frågor-jo men såatte, jag har att göra som nu ser!!
För att spä på vad jag har att göra ska jag planera två hela interventions session till den 16e oktober-alltså om 2 veckor. Och jag ska äve ha hunnit komma på en massa aktiviteter till 3 deltagare där jag gör min praktik som ska passa dem. Jag ska även skriva tre assigments-två på tv olika diagnoser och en på en analys av en gruppaktivitet.
 
Ursäkta, jag förstår om ni inte förstår mycket av det jag skrivit-vet knappt vad jag själv har skrivit och borde egentligen ha pluggat under denna tiden men äsch då!! Jag överlever nog och nu vet ni vad jag har att göra...!
 
Hejdååååå

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela