Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Back to reallity

Publicerad 2012-11-30 03:16:22 i

Och så var semestern över och jag är tillbaka i verkligheten! Mamma åkte till New York i går morse!
I måndags och tisdags hade jag ju skola som vanligt och mamma fick roa sig lite själv! Verkade ha gått bra och hon fick gå en långpromand i ´den närmaste gorgen här i mitt område-hon är ju helt kär i vattenfalle och naturen, hon tog jättemåga bilder som jag såklart ska dela med mig till er så ni också kan få se hur det ser ut här!!
När mamma har varit här har vi hunnit med en sväng downtown, flera fall/gorgear och även en middag hos min handledare eller rättare sagt den internatonella koordinatorn för arbetsterapeuterna här på skolan. Mycket trevligt var det!
  Efter att mamma åkte igår var jag produktiv och tvättade och satte tänderna i mitt pluggande-gick sådär för jag har sjuuuukt mycket att plugga men har fått två saker ur vägen nu-fast har ännu mer kvar! Bland annat så har jag för andra men sista gången en filmning på 10min den 11e decemmber. Ska ju bli spännande än en gång-hoppas verkligen att jag gör bättre ifrån mig trotts att jag fakitkst inte fick så dåligt på mitt betyg menn jag var inet speciellt nöjd.
  På tal om betyg så fick jag tillbaka min assignment som jag lämnade in torsdagen innan det var dags för Thanksgiving lovet. Jag är än en gång imponerad över hur bra jag presterar-fick endast ett poägs avdrag och fick även beröm av min lärare att hon tyckte det var snyggt gjort! Tänk också på att denna inlämning är värd 20% av mitt slutliga betyg och den förra inlämningen som jag också endast fick 1 poängs avdrag på var värd 10% av mitt betyg-detta betyder alltså att jag har 30% av mitt betyg rikigt bra!
Fick även tillbaka ett test-även där endast ett fel!! Jomensåatte jag är inet så dålig ändå!!
 
Idag, torsdag har jag även varit på en Workshop om assistive technology, alltså typ iPad program och andra teknologiska hjälpmedel istället för att vara på praktiken, mi handledare var också med på workshopen. Det var spännande och lärorikt måste jag säga! Kul att få lite sådana kunskaper också!!
 
Nu ska ni få lite bilder på resten av min lov vecka och jag ska försöka få lite mer plugg gjort idag!!
f
e
bly
res
but
ill

Ithaca

Publicerad 2012-11-25 02:10:20 i

Nu äär vi tillbaka i Ithaca efter ungefär 150 körda mil i bil. och ett stopp i Bradford, ett vid Niagara Fallen och ett vid en outlet. I torsdags körde vi från Washington D.C. vid 10, hittade ut från staden efter mycket konsentration och en del virrande men tillslut var vi på rätt väg och ute ur stdaden. Vi körde på både stora och små vägar upp till Bradford där vi tog in på hotell över natten. Vi spenderade Thanksgiving kvällen  en hotell bar med varsen öl och god mat-jodmensåatte! Trafiken var btw inte alls farlig under tiden vi körde!
 
I fredags efter en natt på hotell körde vi i 3 h tills vi kom till Niagara Fallen där vi parkerade, kollade på fallen och kollade på en film om fallen. Vädret var inet alls speciellt bra, det var grått, regnigt och blåsigt till en början men sen klarnade det upp och blev blå himmel men ack så kallt jämfört med Washington där det var 15grader och sol alla dagar vi var där.
 
Vi körde från Niagara Fallen till en outlet i närheten, där gick vi loss och köpte jeans, skor och jag köpte två slätstickade jumprar till. Ja jag har tillsammans med mamma kommit fram till att modet här i Amerikat är slätstickade jumprar och jeans, alltså väldigt tråkigt men jag har lätt blivit smittad och det är det ända jag klär mig i nuförtiden tydligen...!
Från outleten körde vi he moch kom hem till Ithaca halv 12 igår kväll, till ett tomt hus(skönt!!) och somnade gott.
Idag körde vi till en annan outlet norr om Ithaca, gick loss även idag-mamma köpte jeans och jag köpte skinnstövlar som jag blev kär i och inte kunde låta bli att köpa!!
Mamma fick se vägar runt Ithaca och jag fick se vinterns första snö! Herreguuuuud vad kallt och jobbigt det kommer bli om det fortsätter såhär-men jag har ju min vinterjacka och mina vinterskor nu så nu kan jag inte längre klaga!!

Washington DC

Publicerad 2012-11-21 15:05:11 i Allmänt

Ett snabbt inlägg för att bevisa att vi lever och att vi har det bra!!

Både jag och mamma kom till washington utan problem i lördags kväll och har sedan dess gått, gått, gått och gått. Vihar ont i fötterna och benen men vi har sett väldigt väldigt mycket!!

Idag är sista dagen i Washington DC och i morgon ska vi köra härifrån upp till Niagara Fallen och sedan vidare till Ithaca!

Vilken vecka!!

Publicerad 2012-11-15 22:00:18 i

I brist på ställe att skriva sånt som jag bör komma ihåg och med tanke på att ni vill veta vad jag gör om dagarna så kan jag ju skriva om min fantastiskt bra vecka jag har haft här!!
 
Veckan började med en sovmorgon i måndags, jag var inte speciellt effektiv med tanke på att jag kollade på tre avsnitt av Grey´s Anatomy istället för att plugga inna det var dags för föreläsning kl 1. Jag tror jag lärde mig något på föreläsningen och efter föreläsningen gick jag hem, pluggade, började leta artiklar till min finall exam. Jag ska prata om dator träning för kognition hos äldre i 15 minuter och ge mina klasskamrater ett fakta blad på 2 sidor. Ja det kan ju gå hur som helst och ja, det är individuellt. Skjut mig så nervös jag redan nu är för hur det ska gå. Men jag tänker att om jag börjar i tid, vet vad jag ska säga och förbereder mig ordentligt så ska det nog gå bra!
  På kvällen traskade jag iväg till mitt seminarium och ja, jag var en stjärna även där-bidrog med mycket ock tog på mig att komma på resultat till våra assessments instrument, alltså en big deal och en del jobb men man får ju bidra till gruppen!
  Sedan gick jag hem, och avslutad dagen med lite mer funderande på mitt Theory Case som lämnades in idag.
 
Tisdagen började med praktik på Challenge och jag var ju bäst, jobbade med en individ i work centrat med arbetsträning-det gick bra. Han har diagnosen selektiv mutism och använder alltså inga ord alls på jobbet eller i samhället-han pratar helt fritt i hemmet, han kominucerar i pricip inte alls om man inte ber honom visa tumme upp, tumme ner eller tumme i mitten för bra, dåligt, sådär eller ja, nej, kanske. Trotts att han säger ja i vissa sittuationer så behöver det inet betyda att han håller med eller tycker att det är bra eftersom han är en pleaser och inte vill göra någon arg/besviken/ledsen...Så man får använda sitt sjättesinne och sina bästa kreativa tankar för att komma på frågor som han kan svara ja, nej, kanske på. Ni kan försöka med varandra-be ngn vara helt tyst och se hur lätt det är at kommunicera med honom.
  Nog om det där, men han var iaf väldigt rolig att jobba med i tisdags-han skrattade så fort han kollad epå mig, börjar tro att jag ser konstig ut eller säger ngt konstigt!! Haha
  Efter att jag jobbat i workcentrat så var det dags för mig att utsättas för det värsta jag vet-eller visste-nämligen en semi strukturerad intervju med en klient som jag aldrig träffat innan. Jag fick veta att hon inte var så pratsam i förväg men oj, hon förvånade både mig och min handledare; hon pratade på och jag som i vanliga fall blir ställd i dessa formella sittuationer och aldrig kan komma på en vettig fråga för att få veta så mycket som möjligt av klienten gjorde riktigt bra ifrån mig. Min handledare berömde mig och jag kännde att jag ade gjort bra ifrån mig! Kul!
 
På tisdags kvällen efter föreläsningen åkte jag och mina roomies och handlade, efter det så pluggade jag i fem timmar i sträck-fattar ni vad duktigt av mig! Fick mycket gjort av mitt Theory Case och var väldigt nöjd över vad jag fick ner på pappret!
 
I onsdags skypade jag med Amanda på förmiddagen eftersom jag hade sovmorgon och inte föreläsning förrens kl 1. Föreläsningen som mer var labb gick bra. Vi håller för tillfället på med kognition och visula perception och vision. Intressant men flummigt så det är definitivt svårare än det fysiska som vi AT pysslar med men också roligt att lära sig teorierna bakom interventionerna som jag gör på min praktik eftersom det AT jobb som jag mestadels sysslar med på praktiken är inom kognition. Jag kom hem och skrev klart mitt Theory Case, jag brukar aldrig dock aldrig ha för mycket text på mina inlämningar men jag fick kämpa för att få ner all min text till 2 sidor-mellanrum?nej nej nej!!
 
Torsdag då då, dagen då jag skulle leda min första hela 1 timmes grupp. Spännande värre men accck så bra det gick. Vi spelade instrument idag och alla tre individer som var med tyckte det var kul och var engagerade vilket inte är det lättaste med de tre individerna! Jag fick även visa upp mina vissel kunskaper och piano talanger! Min handledare berömde mig än en gång! Ego boost javisst!
  Efter min grupp var det lunch och sedan dags för en grupp till, jag höll i hälften av gruppen för att de andra två ledarna var tvungna att gå på ett möte, jag klarade avv det också utan minsta problem! Däremot så kom olika danser, iternationella och nationella danser-fågeldansen är internationell, lixom YMCA och macarena. Däremot så är små grodorna och alla musikanter inte internationella och jag har fått i uppdrag att sätta ihop något och lära de danserna! Jag blev väldigt exalterad så nu ska jag komm apå hur jag sak lägga upp detta!!
  Till på köpet så måste jag bara säga att jag just idag känne rmig väldigt snygg, inte varje dag men när det händer så är det väldigt välkommet!!
  Min föreläsning idag på eftermiddag var förresten inställd så nu har jag haft en ledig eftermiddag och den har ängnats åt detta långa inlägg och te-drickande!!
 
I morgon ska jag få smaka Thanksgivig mat för första gången. Vi ställer nämligen till med Thanksgiving lunch där jag jobbar med min äldre dam. Jag hoppas de två timmarna går lätt och smidigt så att jag kan avsluta veckan bra också!!
 
Hoppas ni haft en lika framgångsrik vecka som jag har haft!!

Fars dag!

Publicerad 2012-11-12 02:34:25 i

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta långa uppehåll...jag har konstaterat många gånger denna helg att denna veckan har gått allt för fort och det blev extra klart när jag såg att det var en vecka sedan jag bloggade senast!
 
Men men idag är det Fars dag i Sverige och Veteeran Day här i USA-vi hyllar fädrar och soldater alltså, fint! Jag har hyllat mitt plugg eftersom jag endast har pluggat idag-gick även den lång promenad i det vackra vädret-ja idag ahr det varit 20 grader här i Ithaca, helt sjukt men jag klagar då rakt inte!! Jag promenerade i en av alla state parks häromkring-Buttermilk Falls State Park, den ligger 10 min gångväg från mig och det är i den jag har promenerat under min tid här och idag passade jag, lixom många andra på, att promenera där igen.
 
Och som ni vet(och som jag säkert har sägt innan) så är ju Ithaca känt för sina gorges(raviner tror jag det är på svenska) och Buttermilk Falls har en hel del gorges! Så såhär såg det ut idag och det är mycket fint och imponerande här vill jag lova!!
 
Som sagt, veckan har gått fort, jag har varit riktigt duktig alla dagar i veckan och pluggat efter föreläsningarna på dagen och jag är riktigt stolt över det. Ända fram till torsdag eftermiddag var jag inställd på att ha en inlämning av ett paper på tisdag men icke, när jag kom hem i torsdags och öppnade mailen så fick jag en glad överraskning-inlämningen är inte förrens på torsdag, så det gjorde ju helgen mycket roligare men jag har ändå fått en hel del gjort och eftersom jag inte skriver mina inlämningar förrens tidspressen är påtaglig i normala fall så är detta en överraskning även för mig att hälften redan är gjord!
 
Igår var jag på min första amerikanska fotbolls match, det var en upplevelse vill jag lova. Jag har fått höra att college studenterna går all in så att säga och eftersom matchen var kl 12 på dagen började folk dricka öl och all annan sprit de kunde få tag i redan kl 8, 9 på morgonen. Men jag vill lova er att det inte är något för mig och jag slog följe med vår tappra chafför som egentligen inet alls ville vara där men som ställde upp får sina kompisar. Vår tappra chafför var min roommate Aimeé!
Så jag var alltså tvungen att gå upp klockan halv 8 för att göra mig redo för en förfest kl 9 på morgonen, åka till Cortland, där matchen spelades, som är ungefär 40 min bort och sedan där spatsera runt bland alla parkerade bilar där folk hängde, drack öl och peppade för matchen. Tailtagging är detta kallat och är en tradition innan matcher här i Amerikat!
När alla var lagom fulla(ja herregud vad gammal jag känne r mig när jag än en gång konstaterar att ack ack ack stackars ungdommar...) så var det dags att gå till stadion och äntligen få se matchen. Själva matchen är inte ett stort event för College fotbollen eftersom Ithaca och Cortland är i lägsta divisionen men eftersom Ithaca och Cortland är rivalerna så var det ju som ett derby och matchen/eventet/happeningen är kallad Cortaca.
 
Såhär blev resultaten-men hörreni, Ithaca kämpade i 2 min med att få en touchdown från 2 yard, men lyckades inte på 4 försök (ja, jag försöker bara imponera på er med att jag faktikst har lärt mig reglerna...)
 
I alla fall, efter matchen och den långa dagen kom jag hem och rörde mig inte från soffan förrens det var läggdags 4 timmar senare.
 
Bara för att jag inte uppdaterat på så länge så ska ni få lite bilder från andra tillfälle också som jag inte uppdaterat om i bilder!
Här är klassrummet där jag har alla mina föreläsningar i! Grått och trist men stolar med bord fastsatta i de-precis som på film!
Här är min fina pumpa som ja gjorde till Halloween!
Här är mina roomies och några till uppklädda inför Halloween festen!
Jag var med en grupp från min praktik på en farm, ja det har jag berättat om-här är iaf några kreationer som jag såg. Harry Potter och hans vänner och Super Mario och hans bror Yogi eller vad jag han nu heter var bara några vi såg!
Jag hittade också hästar på farmen.Alltid lika glad för det men dessa såg mest misskötta ut och det luktade bondgård istället för häst-det var jag int elika glad över!! Haha
 
Sådär, ikväll har jag och Aimeé lagat tomat och spinat paj och det blev såååå gott. Nu måste jag dock skicka i en reflektion om fredagens session med min gammla dam, fast denna fredagen var min gammla dam inte där så då fick jag och en till i uppgift tt planera Thanksgiving middag till näsat fredag, denna kommande fredag alltså,. Det var intressant, jag vet ju inet ens vad man äter på Thanksgiving så jag lärde mig en hel del!!
 
Fun fact för idag är att det idag är 50 dagar kvar tills jag fyller 23. Oh herregud alltså och 50 dagar kvar till detta året är slut och 2013 tar vid. 2013 innebär också sista året för mig i skolbänken-DET är läskigt också!! Jag säger då det alltså vad livet går fort!!
Med de orden säger jag Heeeeeeejdåååå!!

Söndag

Publicerad 2012-11-05 02:35:57 i

Idag är det söndag igen och jag försåtr inet vart tiden tar vägen!! På söndagar har jag alltid lite lagom ångest, preci som jag alltid har på söndagar-en ny vecka med en massa saker att göra, tider att passa och plugg som ska ha varit gjort och inga sovmornar. Att jag har en lååååång vecka framför mig tänker jag också alltid och önskar mest av allt att det blir fredag och helg igen. Men varje gång det blir fredag och helg så tittar jag tillbaka på veckan och inser att även denna veckan gick otroligt fort och jag har hunnit med väldigt mycket. Så var det även denna fredagen som precis har varit, jag avr helt slut efter veckan och bestämde mig för att gåå och lägg amig klockan 9 p kvällen-sov i 12h och var lika trött när ja vaknade, vilken tant jag har blivit...men så är det!
Helgen har inet avrit super händelserik, i lördags så pluggade jag faktikst hela dagen, fick gjort mycket och det var skönt (har dock det värsta kvar, som ska vara klart tills på tisdag, det är inet mycket men det är svårt, en halv sida med ord, väl valda ord som ska skrivas...hur svårt kan det vara?!)
 
I torsdags var jag med Izzy, min roomie, på musikal. Eftersom jag går på en musikalisk och teater skola så sätter studenterna upp olika musikaler och teatrar under terminen och just nu spelas Legally Blond här, vilket var musikalen jag såg. Jag är väldigt imponerad över deras talang-all musik och repliker var skrivna av studenter och det var live musik av musikstudenterna som spelades. Roligt att få se vad de andra studenterna här på colleget lär sig!!
 
En sak som är det värsta i mitt liv just nu är att temperaturen är nere på 0 grader om inte på minus på nätterna och jag befinne rmig här utan vinterjacka, utan mössa och uta vantar. Förstår ni hur jag tänkte när jag INTE packade ner det i augusti?! Nej jag tänkte att det inet skulel behövas-menn ååååh hur dum är jag inte?!
Dte är iaf tur att mamma kommer om 2 veckor och tar med sig det men fy fasen vad kall jag kommer vara fram till dess-att gå utanför dörren kommer vara mitt sista alternativ fram tills jag får min jacka och vinterskor-måtte inte snön komma än...!!
 
Ikväll har jag lagat köttbullar till kollektivet-gjrorde köttbullar till ett helt fotbollslag och nu luktar jag som en köttbulle...Mina roomies är iaf glada för det men jag har bestämt mig för att jag inte är lika bra på att laga köttbullar som mormor är och behöver nog ett och annat tips på hur jag få rmina köttbullar lika goda som hon får sina...!!
 
Nu ska jag ut till tvättstugan och lägga mina kläder i torktummlaren...Brrrrrr!

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela