Just Keep Following The Heartlines On Your Hand!

Better To Be Hated, Then Loved for Somethig Your Not.

Dagarna går...

Publicerad 2012-09-30 20:53:53 i

Förlåt, förlåt, förlåt!!
Jag vet att det var längesedan jag uppddaterade nu...Därför kommer ni få ett ritkigt långt inlägg nu om vad jag har varit med om!
 
I veckan har jag hunnit med att få ett egent kontorsbås, i ett kontorslandskap a la Amerika på min praktik där jag är två förmiddagar i veckan! Ganska så coolt, dock så kommer jag inte spendera så mycket tid där då jag mest ska vara ute i olika grupper och så. Jag var i tisdags med en grupp från centret dr jag har praktiken, på en äppelfarm och plockade äpple! Det var precis som att plocka jordgubbar hemma på sommaren(om det ens finns kvar nuförtiden)fast att plocka äpple på hösten!! Vi åkte sedan till Cayuga Lake för picknick! Trevligt, nu har jag fått se Cayuga Lake på nära håll också!
 
 
Resten av veckan har fyllts med föreläsningar, träning och plugg. Måste erkänna att vissa dagar pluggar jag bättre än andra, i onsdags tex fick jag inget gjort alls men i tsdags och torsdags var jag superproduktiv. För att inte tala om fedagen! Börade Fredagen med att gå på "praktiken" eller ja 2h av "ritktig" arbetsterapi utövning. Jag överlevde med lite hjälp från mina klasskompisar och med tur att jag har en tålodig klient!! I vilket fall så gick jag därifrån med et bra humör, hem och bytte kläder och sedan iväg till skolan för att möta upp med den internationella kordinatorn för arbetsterapi programmet. Vi åkte till Ithaca Bakery och åt lunch. Smarrigt värre och huuur mycket som helst att välja på!! Sedan tog vi bilen uppför andra kullen här i Ithaca och till Cornell University, fick se den största gorgen här i Ithaca ch även en lite tur runt campus! efter det så åkte vi till en vingård och smakade på alla deras viner (Six Mile Creek Vinery) Vi var själva på stället så killen i "baren" var snäll nog att låta oss prova alla viner trots att vi bara betalade för att få smaka 6 olika viner. Väldigt revligt var det och vi pratade om sensk sprit, england och svensk och amerikansk hälopolitik(jag jag kommer vara expert på både svensk och amerikansk välfärdspolitik när jag kommer hem...). Efter det så åkte vi till Walmart för att jag skulel införskaffa ett par otroligt billiga gummisövlar-har insett att converse inte är så bra när det regnar varannan dag här!! Fick också köpt nya strumpor-hur har jag lyckats packa ner endast strumpor som går sönder, har slängt fler strumpor de senaste 5 veckorna än jag gjort på en termin innan tror jag!! När jag kom hem från denna otroligt fina eftermiddag så pluggade jag lite, åt kvällsmat och gick till gymmet, sprang en halvtimme och sedan kom jag hem och pluggade i 2h. Skickade in alla tre saker som skulle in innan kl 10 idag, söndag! Bra där Sofia!
När jag var klar med det så fanns helt plötsligt en möjlighet att hänga med mina roomiesar ut för att fira en annan kompis födeledag. Jag duchade och gjord emig i ordning i il fart. Nu ska ni veta att klockan var 10 på kvällen och hemma är det ju på tok för sent för att börja göra sig i orning för en kväll ute om man ska hinna med förfest och så, men nej då, inte här inte!! Här börjar inte festen förrens 10, halv 11...det tycker jag är otroligt sent och med tanke på att jag inte tycker om att dricka något alkoholhaltigt efter kl 12 på natten om jag ska vara levande dagen efter så är det inte så bra men å andra sidan så verkar det räcka medtvå öl för mina roomies att bli runda under fötterna, bra för de och det beyder ju att jag är spiknykter hela kvällen!! I vilket fall så gick vi till en av få klubbar och dansade en time för de stängde tydligen kl 1(till och med jönköping har längre öppettider..)
 
I lördags var det upp hyffsat tidigt för att åka Downtown och gå på Appelfest, det är en skördefest typ, alla möjliga olika äppleprodukter säljs, cider, vin, doughnuts, varmcider, äpple och såklart mat i massor.Precis som en marknad Vekrade som att alla i Ithaca var ute och njöt av det fina vädret.
 Vi såg också Ithacappella, som är Ithaca College a cappella kör, som vi också såg på kvällen på deras riktiga konsert!!
 
Ithacappella är mina roomies stora event på hela terminen(2 konserter per termin), de var i kö för att komma in på konserten i 3,5h. Alltså först i kön, de gör postrar och är körens största och galnaste fans. Jag köade endast i 2h...vlle ju sitta med de men hade inet tvuget behövt vara först men äsch, man tar seden dit man kommer right?! Konserten var helt fantastisk-jag har aldrig hört a capella förr och var mäkta imponerad! Men svårt att inte sjunga med eller inte dansa på sin stol(ja man satt ner...) men det måste ju vara ganska så tyst för att alla ljudeffekter som dessa 16 killar kunde göra med sina röster skulle höras!! De sjöng bla John Mayer Assassin, Coldplays Paradise, One Directions That´s why you´r Beautiful och Rihannas We found love, ja jag blev såld och har inget emot om min framtida man kan sjunga!!
efter konserten åkte vi till ett houseparty. Det var kul men jag slutade min kväl ganska så tidigt och åkte hem med första bilen som gick hem. Har jag sagt att jag tycker det är jobbigt att det är så långa avstånd mellan allt så att det är omjligt att gå mellan ställena??! ;)
 
Idag, söndag, sov jag till kl 12!!! Har inte gjort det sen i sommras, väldigt skönt måste jag säga! Nu har jag dock fördrivit mina första tre vakna timmar med att kolla på serier och svara på mail och skriva detta långa inlägg så nu måste jag verklugen verkligen plugga....!! Sen hoppas jag på att jag ska kunna tvätta också om det finns en ledig maskin...
 
Hoppas jag inte glömt något, ska försöka uppdatera lite oftare här, jobbigt att skriva så långt varje gång...!!
Hejsvejs!!

Det trodde ni aldrig!!

Publicerad 2012-09-24 16:38:04 i Allmänt

Nu ska jag skriva det man inte får skriva på något annat socialt media nuförtiden. Nämligen att jag idag har tränat och det är inte ovanligt för jag försöker minsann röra på mig tills jag blir svettig och flåsig minst tre gånger i veckan. Mne denna gånge har jag överträffat mig själv och vad alla tror om mig. De av er som vet att jag hatar att springa få sig en chock!!
Idag sprang jag nämligen hela 20 mi på löpbandet på gymmet och jag tyckte det var roligt och uta större problem, jag trillade inte av på slutet!! Min plan är att det ska bli fler minuter av dessa 20min så småningom, men om jag känner mig själv rätt så kan jag inte gå ut för hårt för då tycker jagg bara att det är jobbigt och gör det aldrig igen!!
Så klapp på axeln till mig!!

Google Translate

Publicerad 2012-09-21 02:56:18 i

Jag är kanske inte känd för att vara smartast men tyckte ändå att jag tänkte till när jag skrev ett tweet baklänges för att jag inte ville att mina roomies skulle veta vad det betydde...Men tji fick jag för google traslate kan minsann översätta meningar som är baklänges...Det tweetet tog jag genast bort, att göra mig ovän med ännu fler roomies än vad jag gjort hittils i mitt liv vorre onödigt.

Jag vet att ni vill veta vad jag skulle vilja skriva på twitter....Jo det har nämligen blivit så att jag är städtanten här hemma. Att diska undan sin disk, torka av bordet, plocka i och ur diskmaskin verkar vara något som dessa unga damer inte har lärt sig eller så bryr de inte sig om att göra det eftersom de vet att jag kommer göra det innan de ens har reagerat på att det finns där. Jag har ju en roomie som utgav sig för att vara pendantisk och städade, jo jo allt är ju relativt om man säger så och jag har nu insett att jag är den som är värst på att städa undan och stör mig på deras slappa stil!! Att vi också har ett "städschema" för att städandet ska bli av verkar de inet heller bry sig om-vi har 4 område som är uppdelade mellan oss varje vecka Som mni kan se nedan på bilden.

Kan ni gissa vilka veckor de 4:a områden blir gjorda??! Jo nämligen de veckorna där det står Emily och Sofia. De andra veckorna blir lixom förbisedda och jag hatar att vara den tråkiga som säger åt och påminner om att det bör göras-vad är lixom grejjen med att inte göra det??! Jo för att de vet att det blir gjort ibland.
 
En annan sak som jag stör mig på är att det klipps både tånaglar och fingernaglar I SOFFAN. JAG DÖR VAD ÄCKLIGT DET ÄR!!! OCh jag menar det verklugen men det verkar vara ok för alla andra här så vad ska jag göra??!
 
Neej, mina roomies har inte adressen till bloggen och jag kommer aldrig säga den helle roch på Facebook eller Twitter kan de inet heller hitta den så det är lugnt!!
 
Jag längtar tills jag bor själv-inser att det nog är det bästa för både mig själv och alla jag skona från att bo tillsammans med!! Men intalar mig att jag får stå ut denna korta tid och jag kommer om möjligt bli ännu bättre på att diska, plocka i och ur diskmaskinen, plocka undan och vet ni mer-Det är JAG som rensar kylskåpet-folk ställer in rester i hopp om att de ska bli ätna och såklart så blir de inte ätna utan blir istället äckligare för var dag som går så där gör jag en bra insatts ska ni veta och de andra märker nog inte om det är slängt eller uppätet... Och en sak till-folk går och tvättar i tvättstugan men inte en äda gång på en hel månad har ngn annan än jag tvättat kökshanddukarna-vad är det för fel på dem egentligen????! Det är ju skitäckligt om de inet blir tävttade, jag gjorde det inet de första veckorna men kommer i fortsättningen göra det varje fredag när jag tvättar(ja jag har fedagseftermiddagarna som tvättdag då ingen annan dag passar-bra uppladning för helgen lixom ;) )
 
Hejdå på er-hoppas ni sköter era hushållssysslor bättre än dessa!! ;)

Jaja, vilka fina I-landsproblem jag har!!

Glömde....

Publicerad 2012-09-19 00:26:18 i Allmänt

...jag glömde ju säga att de grupper jag ska leda är en grupp om sociala kontakter och hur kroppsspråk påverkar och hur man pratar olika till medarbetare, familj eller kompisar.
Den andra gruppen är om relationer, mer på det romantiska planet så det ska bli intressant och se hur jag kan hantera det! Även jag kommer äskert lära mig något av de båda grupperna, vilket ju kan vara bra!!

Bye, bye!

Tänk vad tiden går!!

Publicerad 2012-09-19 00:21:25 i

Sådär, nu har det återigen gått lång tid sedan jag skrev något här.
 
I fredags efter att jag hade haft min första riktiga dag på praktik. Jag har ju en kurs där syftet är att på riktigt ha e klient, göra utvärdering, interventioner och sedan utvärdera och hela processen är som om den var på riktigt fast utbredd över längre tiden än vadd et normal är. Så, jag startade fredagen med att gå till äldreboendet, dit andra äldre personer med stroke kommer(eftersom kursen fokuserar på äldre som haft stroke). Jag träffade min klient och genomförde mina instrument för att utvärdera. Det gick helt ok men det där med att skriva journal på engelska-om jag tyckte det var svårt på svenska så är det 1000 ggr värre på engelska vill jag lova!! Me men klinten är, sårjobbad så det är en utmaning-jag är dock glad att jag inet är själv om det, vi är två stycken men vi är där på olik adagar vilket betyder att vi måste komunicera via email eftersom vi endast ses en gång i veckan. Aja, inte intressant för er att veta!
När jag hade varit på praktiken så tvättade jag och gick en timme på treadmilen, så jag gjorde två nyttiga saker samtidigt!! På kvällen kollade vi film och hade otroligt givade konversationer med rommatesen, tror att djupa fredagsdiskussioner börjar bli tradition!
På lördagen pluggade jag och kollade på serier, ja herregud vad tråkig lördag men när man måste skriva reflektion till på söndag förmiddag kl 10 och absolut inte vill göra det så tar det en hel dag tyvärr...På kvällen följde jag med Aimée och Izzy till ett houseparty. Det var hyffsat trevligt trots att det började som ett lågstadiedisco där folk stod upp längsväggarna i en källarlokal med varsin röd plastmugg i handen. Men innehållet i muggarna hjälpte till att göra festen lite mer festlig så att säga!
 
På söndagen gjorde jag inte heller mycket, tror jag, jo jag åkte och köpte byxor som jag kan ha på min praktik, det var faktikst inte så illa som jag väntade mig men ändå, alltså dessa jeans förbud, en men jag är ok med det jag köpte så jag sa väll kunna genomlida dessa månader!
 
Idag tisdag har jag haft min första dag på praktiken som är min praktik jag ska ha varje tisdag och torsdag förmiddag från 8.30 till 1. Jag är på ett ställe med mentalt handikappade på ena eller andra sättet. Det är jättespännande men lite läskigt också för jag kommer så småningom ha egna grupper och jobba med klienter. Min handledare är snäll, men jag undrar varför jag har så mycket respekt för mina professorer och handledare? Jag borde ju inte ha så mycket respekt för min professor som började föreläsningen idag med att fråga oss iom vi hört och sett videon till åten "Gagnamstyle". Hon visade den på youtube och dansade lite lagom till den. Ja jag säger då det, hon är rolig!!
 
Här är videon btw om ni skulle vilja se och inte har gjort det!!
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
 
Hejsvej på er kära läsare!!

Vad ska jag ha på mig??

Publicerad 2012-09-13 19:28:34 i Allmänt

Ni alla vet kaske att jag hittils är frustrerad över att jag inte har tillräckligt/rätt kläder med mig hit. Jag har nu också upptäckt att vad jag än hade haft med mig från min garderob hade varit olämpligt här då jeans är ett no, no på mina båda praktikplatser. Vilket jag är otroligt frustrerad över eftersom detta innbär att jag måste lägga pengar på byxor som varken är snygga eller bekväma!! Och ingen HM finns här i stan, då hade jag köpt chinos-och nej beställa från HM på intenrnet fungerar inte i USA...!
Jag hoppas att en av mina roomies kan vara snäll att köra ner mig till stan så jag kan hitta ett par byxor och kanske en tröjja som är långarmad och hög i halsen och inte alls tajt!!

Jag förstår ju att vissa kläder är olämpliga i de miljöer jag ska vistas i men jag önskar då att det fanns arbetskläder som fyllde alla omöjliga krav som vanliga kläder ska uppnå för att vara accepterade...!

Bläää

Mitt boende!

Publicerad 2012-09-11 23:20:03 i

Alltså ordspråket Bättre sent än aldrig har aldrig varit mer passande för dett ainlägget. Jag har bott i Ithaca i tre veckor men inte förrens idag insett att ni kaske vill se bilder på vart jag bor. Men den som väntar på något got väntar aldrig för länge!! Jag slänger mig med ordspråk idag ja...
 

Här i 10-05 bor jag. Såhär ser alla hus ut i området, som heter Cricle Apartment, där jag bor. Dessa är nybyggda(vilket jag är glad för) och är därför väldigt fräscha och fina utanpå som innuti. Det är våra grannar över oss som har balkongen, vi har däremot en altandörr på baksidan och har en lite liten altan som vår uteplats, plus mycket gräs delat med alla andra som bor runt oss!

Här är då mitt rum. Det är mycket golvyta och därför mycket plats att lägga väskor och sladdar på. Även mycket bänkyta har jag till förfogande efterosm jag inte har en ända prydnadssak-på de ytorna tenderar jag att förvara mia kläder om de inte råkar vara nytvättade och ligga vikta i lådor eller hängandes på galgar i garderoben.

Tvättkorgen i högsta hugg och byrån med kläder på och garderobe som är konstruerat med ett enkelt skynke framför. Även dörren ut till resten av lägenheten syns.Dörren som är öppen mitt emot min dörr är min roomie Emilys rum. Emellan oss ligger badrumet som jag och Emily delar på.

Och såhär ser badrummet ut.

Här har vi duschen. I duschen har vi också haft en attenläcka som kommit uppifrån våra kära grannar.

Såhär har det sett ut men nu har de äntligen kommit och kollat på det så nu har vi istället ett stort hål i taket för att det ska torka upp och sedan byggas igen om ngn vecka. Fint. Jag undrar hur de andra äldre byggnaderna ser ut om dett aär max 2, 3 månader gammalt...

Här har vi hallen sedd från ytterdörren. Rakt fram är köket in till höger och sen har vi vardagsrummet rakt fram. Jag har mitt rum in till vänster.

Här är köket. Sådan lyx att ha diskmaskin alltså. Men ack ack ack så plastig den är och låter som ett tåg gör den också-men disken blir ren och tur är väll det för snacka om att mina roomies är lata. Att plocka undan efter sig och plocka ner i diskmaskinen är tydligen jobbigt (detta innefattar endast två av de, den andra är ju som ni kansk eminns helt fanatisk på att städa och hålla ordning, men jag tycker inte att hon lever upp till sitt rykte som städfreak. Snarare är det jag som är den som håller ordning här...)

Här är vardagsrummet(usel bild..) och fråga mig inte varför vi ar en kanadensisk flagga på väggen och jag ångrar att ag inte tog med en svensk flagga...(ngn som vill skicka en till mig så är ni välkomna...) Altandörren kan ni se där framme också!

Hr är vardagsrum och matplats från andra hållet. Köket har ett roligt litet fönster i sig också och man kan faktikst se min öppna dörr jämte köket till höger!
 
Och där tog rundvandringen slut av mitt boende! Fint va?!

Niagara Fallen

Publicerad 2012-09-10 16:20:47 i

Idag firar jag 3 veckor i USA och varje söndag uppmärksammar vi roomies det med något-första veckan var en glass, andra veckan var några glas vin och tredje veckan bar det av till inget mindre än Niagara Fallen.
Det var urhäftigt och vi hade väldigt roligt. Speciellt roligt var det att kolla igenom alla bilder och inse att man lyckas ibland och misslyckas ibland till att se bra ut på bilder.
För er information så tog det 3h att köra dit. Anna körde, som är en bra vän till mina roomies(längst till höger på den första bilden) och sedan är det mina roomies från höger efter Anna; Aimée, Emily och Izzy längst till vänster!
 
 

Här kan vi se mig och Kanada bakom mig!





Sådär, det tog ett tag att ladda upp alla bilder men ni måste ju få se hur fantastiskt det är!!
 
Dock så kan ni här http://memegenerator.net/instance/26463167 och http://memegenerator.net/instance/26463318 på hur kul jag egentligen tyckte det var!! ;) haha Nej det var en bild tagen när jag minst sagt var oförberedd som sedan har blivit väldigt rolig!!

Bilder i massor

Publicerad 2012-09-08 18:05:11 i

Ni ni kära läsare ska ni få bilder från London och Montreal. Som ni väntat!!JA
Kan av någon anledning inte skriva mellan bilderna men överst är det Harrison på vår utflyckt i Richmond Park en solig (bakisdag)!
Sedan är det Amelia som poserar lite snyggt när vi kollade på film en regnig kvll. Tyvärr så fick jag ingen bild av söta Charlotte.
Nästa bild är min utsikt över trädgården och lekande barn! Kunde inte vara bättre!!
Jag var tvungen att dokumetera Hammersmith Bridge, än en gång som jag spatserat över så väldans många gånger och det är lika fint varje gång!
Efter det är det bilder av OS ståhejet i Centrala London på söndagen, sista dagen av OS och jag hann se otroligt snabba marato löpare-jag han inte ens fånga de på bild....
Sista bilden är min utsikt från "mitt" rum i London!! ja, jag kan sakna flygplanen, bilarna och synen av hurtiga Londonbor!!
Sådärja, då har vi flyttat oss till andra sidan Atlanten och där hittade jag min kära vän Jessica! Vi var på en kulle/berg med utsikt över hela stan. Det var varmt och kämpigt att gå upp för alla tusentals trappsteg(kanske inte tusen...) så vi belönade oss med öl efteråt och ja kvällen blev längre än vad vi tänkte oss!! Bra där!
Dagen efter var vi på sightseeing i gammla stan och såg kyrkor och så. Fast innan de bilderna så har vi Jessicas kök-vi "bakade" kanelbullar till frukost dagen efter öldrickarkvällen. Vi behövde inte anstränga oss alltför mycket för att få kannelbullar-att köpa de som deg i affären är ganska så nimt(men inte lika gott som svenska hemmagjorda). Bilden därpå är de roliga fredagskvällen när vi var helt utmattade för att göra något anat än att gå till Tvättomaten och tvätta! Ja så kul kan man ha det!!!
Vi var på sightseeing vid Nascar tillställning och hittade en pol mitt i allt och även en golfboll som var väldigt stor. Vet inet vad den använts till dock.
Vi promenerade över en stor stor bro med fin fin utsikt och sedn hittade vi ett kvarter med fina små gulliga hus!!
Vi gick i lite affärer och åt på restaurang men hängde mest!! Väldigt trevligt var de dagarna i Montreal!!
 
Sådär, ni ska få bilder från USA och Ithaca också!!

Åska och Regn

Publicerad 2012-09-07 19:48:24 i Allmänt

Nu har jag upplevt världens jäkla åskskur...Igår, torsdag jagades jag hem av åska och blixtar. Jag ska inte stressa upp er för mycket men jag var väldigt nära döden kändes det som...Jag sprang mer eller mindre hela vägen hem och inte en cm på min kropp var torr när jag kom hem. Det var extra tråkigt att det började regna när jag skulle gå hem från föreläsningen för när jag skulle gå dit en och en halv timme tidigare velade jag mellan att ta med regnjackan eller inte-såklart å gjorde jag inet det, men å adra sidan hade det nog inte hjälpt så mkt!!
Packetet som pappa skcikade kom i förgår, med kamera laddare och jggingbyxor bla och tanken var att det skulle finnas en sladd till min mobil också-men icke, jag tror inte jag har någon sladd till den(har jag det så har jag slarvat bort den...) iaf så nu kan jag ta bilder med kameran och lägga upp här men jag skulel ju vilja lägg aupp bilder jag tagit med min mobil på allt jag hunnit med hittils så jag måste maila alla till min mail och sen lägga upp de här. SÅ bilder kommer men kan ta ett tag innan jag får rätt på allt!! Ha tålamod gott folk!!

Ha de, ha de!

Labour Day

Publicerad 2012-09-04 03:38:55 i Allmänt

Idag är det alltså Labour day här i USA. Jag har ingen aning om vad det innebär, det firas inte speciellt här, mer än att det är en helgdag och att jag drför inte haft några lektioner idag. Firades lite igår också när grannarna spelade amerikanska nationalsången för hela grannskapet.

I lördags kväll kollade vi på film. I söndags pluggade jag, har läst alla kurslitteratur för denna vecka så det är gjort, känns skönt! På kvällen gick jag en promenad och sen körde vi downtown till en bar, drack ett glas vin(inte Aimée för hon körde ju) och sen åkte vi hem och vi testade våra europa kunskaper på "Sporcle". Det är en sida men super många qui om allt och inget. Vi kunde efter några försök gemensamt komma fram till alla länder i Europa(som ni vet är mina geografi kunskaper sådär..) och sedan fick jag prova mina kunskaper på alla 50 stater i USA-det var svårt och jag klarade bara 7. Däremot så fick jag utmaningen att inna jag åker härifrån så ska jag klara alla. De utmaningen tog jag på största allvar och jag har idag i 3 timmar(nej jag hade inte mycket annat för mig) lärt mig alla stater och kan de nu som ett rinnande vatten, nästan iaf! Det har regnat idag men jag har iaf vait ute på en promenad i eftermiddags. I övrigt har jag inte gjort mycket mer.

I veckan ska jag möta upp en internationell kompis, Allie för en fika, vi skulel sett si helgen men hon hade inte sitt kreditkort här av någon anledning så när hon får det så ska vi se för n fika.
Det är lixom lite tomt här, det är en helt annan känsla än när jag åkte själv ill London, där träffade man svensk efter svensk som man blev bästa kompis med(för så funkar sveskar utomlands generellt). Här är jag helt själv och måste slå mig in i redan grupperade umgängeskretsar. Alla är snälla så det är ju inet det men det är ändå lite tomt utan ngn som man kan bolla sina bekymmer med(vem om helst vill ju inet lyssna på de...). Men som ni där hemma peppar mig med så kommer det bli bättre med tiden, jag har ju fakitkst bara varit här i två veckor och en dag så bör nog inte ha för stora krav på att ha ett fullt utvecklat socialt nätverk här än!!

Nu är det snarrt dags att sova, trots att jag inte börjar förrens 14.35 så ska jag upp och förhoppningsvis gå till gymmet(jag hatar att gå till gymmet när man måste se ut som att man är supertränad när man ska ta sig fram på det där jäkla bandet, men det lär få bli min träning i vinter, i skoge kan jag ju inet gå när det regnar och är svin kallt direkt...) och sedan ska jag även tvätta!!

Puss på er!

Hur lata?!

Publicerad 2012-09-01 21:31:02 i Allmänt

Inte konstigt att folk i USA är tjocka. Det finns ngt så fiffigt som en hemisda dit tvättmaskiner och torktummlarn är kopplade så att man slipper gå till tvättsttugan och inse att allt är upptaget Till tvättstugan btw så går man inte utan man tar bilen trots att det tar endast 3 min att gå dit...Fantastiskt!!

Första skolveckan

Publicerad 2012-09-01 20:48:59 i Allmänt

Första veckan och alla introuktioner av de tre klasser jag ska ta är gjorda!

Ska jag vara helt ärlig så var det en katastrofal början på det hela....I onsdags var jag stensäker på att jag började kl 13.00, men när jag öppnade mn mail kl 10.00 på morgonen ser jag att jag fått mail av läraren kl 18.00 dagen innan och såklart så hade jag inte kollat den, vilket var dumt för det stod nämligen att vi började kl 10.00! Aaargh, jag klädde på mig i en jäkla fart och sprang mer eller mindre ner till klassrummet. Jag var 45 min sen...Förklarade för läraren vad orsaken var och hon sa att det var lugnt, men kändes väldigt dumt! (Mailet hade från början skickats för en vecka men hade inte gått fram till ngn av oss så hon fick skicka det igen kvällen innan...) Bra där!
Klassen efter som började halv 7 lyckades jag och en annan vara i fel klassrum(det var samma klass men vi är indelade i grupper för seminariet) så det var ju också en miss...
I torsdags hade jag en introduktion till men då var jag på rätt plats, rätt tid!! Hoppas jag kan fortsätta vara det och min mail kommer jag aldrig aldrig issa att kolla precis när jag vaknar och innan jag går och lägger mig.

Sammanfattningsvis kan jag säga att de kurser jag ska läsa verkar bra men som alltid när det är första dagen på kurser är det otroligt förvirrande och mycket att komma ihåg. Det är en hel del att läsa i mina två meeeega tjocka böcker, så det kommer bli många timmar med näsn i böckerna.

Däremot kommer ni väll bli iglada över att jag säger att det inte finns super mycket att bli distraherad av här (föruom enstaka FB konversationer med er där hemma). Eftersom jag bor på världens kulle-eller hela campus är på en kulle med superlångt ner till stan(det går bussar men det är ett jäkla meck) så kommer jag inte göra så mycket mer än plugga, äta och träna när jag inte är på föreläsningar eller mina roomies är hemma. SÅ här finns inga affärer (fast at jag hatar att det inte finns) som kan distrahera mig.

Idag, lördag, har jag och Aimée och Emily varit på shopping centret en bra bit iväg. Jag köpte mig en kläning för fattar ni vad jag har llyckats packa fel kläder, eller inga kläder alls rättaresagt. Jeans och tjocktröjor är dödes död när det är stekande sol och 30 grader(jag vet att det kommer ändras men ändå). Känns som att jag spatserar runt i SAMMA klder varje dag och här hemma villl jag lova att jag gör det men mina roomies har förståelse efter att ha jämnfört våra garderober-de har ju super mycket mer kläder och vet att jag bara hade med mig 22kg hit. Aja, när det blir svalare och jeans går bra att använda så blir det nog bra, då kan jag variera mina enstaka toppar och koftor lite mer!

I torsdags var vi på kareoke på en bar downtown.Detta skedde dels för att vi firade Izzy´s-en av roomiesarna-födelsedag som var i onsdags och dels för att det var kul!! Så det var roligt men vi avslutade ganska så tidigt då Aimée och Emily hade föreläsning kl 9 i fredags!

Va mer kan jag berätta?! Har inte hänt så mycket mer. Får se om vi gör ngt ikväll eller i morgon kväll(vi är ju leiga måndag för att det är Labour Day)!

Hoppas ni har det bra där hemma!!<3

Om

Min profilbild

Sofia

Denna gången jag bloggar har jag hamnat på andra sidan Atlanten i Ithaca, New York. Jag pluggar här min fjärde termin som Arbetsterapeutstudent.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela